14 resurse valoroase pentru profesioniștii din industria marketingului de destinație

14 resurse valoroase pentru orice profesionist de marketing de destinație

Dacă te ocupi de promovarea unei destinații turistice, știi deja că în domeniul marketing-ului de destinație apar zilnic o mulțime de informații noi. Devine din ce în ce mai dificil să procesăm aceste informații și uneori poate fi dificil să îți dai seama care sunt cele mai bune și de încredere surse de informare.

Tocmai de aceea, astăzi îți prezentăm o listă cu cele mai valoroase resurse online care oferă studii, știri actuale și materiale de învățare pentru orice profesionist din domeniul marketing-ului de destinație. Printre ele vei descoperi podcast-uri, newsletter-uri, bloguri și cărți electronice care te vor ajuta, zi de zi, să-ți dezvolți strategiile și să crești eficacitatea promovării tale.

 

Să începem! 🙂

 

Publicații și reviste online pe care e obligatoriu să le citești

 1. SKIFT

 Poate cea mai populară publicație din domeniul turismului și al marketing-ului de destinație, Skift este un ”daily-must” pentru oamenii din această industrie. Vei găsi aici studii de piață și studii de caz, știri, studii privind comportamentul consumatorilor, etc. Indiferent de nivelul de experiență și nișa de turism pe care activează, Skift ar trebui să fie o sursă de informare de bază pentru oricine lucrează în turism.

marketing de destinație - SKIFT

 

2. DESTINATION THINK!

O agenție de marketing digital axată pe nevoile și specificul DMO-urilor, Destination Think! publică studii de caz foarte detaliate ale campaniilor pe care le-au coordonat pentru clienții lor de-a lungul timpului. Ele pot fi niște surse de învățare excelente pentru oricine activează în domeniu. În plus, vei găsi la ei interviuri cu experți din industrie, știri și articole scurte despre noutățile din Social Media sau despre tactici de marketing pentru destinații.

marketing de destinație

 

3. TOURISM CURRENTS BLOG

Tourism Currents este un blog ai cărui autori au în spate câteva decenii de experiență în industria de turism și de marketing de destinație. Publică articole cu tactici concrete ce pot fi aplicate de aproape orice destinație. Echipa compusă din Sheila și Leslie poate fi urmărită și pe Twitter, unde postează folosind hashtag-ul #tourismchat.

marketing de destinație

 

4. TOURISM ESCHOOL

Un alt blog extrem de informativ, accesibil și foarte practic cu privire la industria de travel. Subiectele abordate variază de la dezvoltarea relației cu turiștii până la strategii de conținut și de SEO pentru website-uri de turism.

marketing de destinație

 

5. BLOGUL LUI FREDERIC GONZALO

Expertul în marketing Frederic Gonzalo îți împărtășește cunoștiințele și experiența din domeniul marketingului de destinație, social media și turism online. Scrie despre impactul tehnologiilor noi asupra industriei, despre cum poți măsura succesul acțiunilor de marketing pe care le derulezi și despre provocările zilnice ale DMO-urilor.

marketing de destinație

 

6. BLOGUL CROWDRIFF

O altă sursă esențială pentru oricine activează în domeniul turismului. Publică articole despre modul în care conținutul vizual și cel generat de useri pot amplifica succesul campaniilor de marketing de destinație. E un loc de unde te poți inspira din campaniile altor DMO-uri din întreaga lume și poți învăța din interviurile cu diverși specialiști din industrie.

marketing de destinație - instagram

 

Podcast-uri utile

7. TOURISM UPGRADE

Un podcast cu peste 50 de episoade, cu invitații din toată lumea care abordează diverse diverse din domeniul marketingului de destinație. Dacă ești interesat de cum poți îmbunătăți strategia de Social Media a destinației tale, nu rata episoadele referitoare la Snapchat, advertising pe Twitter, influencerii de pe Instagram sau despre ROI-ul Social Media.

 

8. PODCAST-UL SKIFT

O altă metodă de a te bucura de conținutul valoros produs de Skift este să urmărești podcast-ul lor. Este săptămânal și fiecare episod abordează industria de travel din diferite perspective. Urmărindu-i, te asiguri că ești întotdeauna la curent cu ultimele noutăți, trenduri și tactici de marketing.

 

Newsletter-uri la care ar fi păcat să nu te abonezi

9. DESTINATIONS INTERNATIONAL NEWSBRIEF

O publicație care se străduiește să informeze și să ajute profesioniștii din domeniul marketingului de destinație. Fiecare ediție a newsletter-ului conține 4 secțiuni distincte: ”Cele mai noi știri”, ”Evenimente internaționale”, ”Bune practici, trenduri și tehnologie”, ”Știri din industrie”.

DESTINATIONS INTERNATIONAL NEWSBRIEF

 

10. THE TRAVEL VERTICAL

Pe scurt, cei de la Travel Vertical citesc zilnic o mulțime de newslettere ca tu să nu fi nevoit să o faci :). După ce le citesc cu atenție și ochi critic, aleg 5 subiecte pe care le sintetizează și le prezintă în newsletter-ul lor, pentru ca și cel mai ocupat promoter de destinație să poată fi la curent cu ultimele știri și tendințe.

 

11. DESTINATION ANALYSTS

Destination Analysts este o companie de cercetare în domeniul turismului care compilează date și informații ce te pot ajuta să iei decizii corecte și informate. Odată la 3 luni publică un raport amănunțit și gratuit prin intermediul newsletter-ului lor.

DESTINATION ANALYSTS

12. PHOCUSWRIGHT OPEN ACCESS

O altă companie de cercetare, ce se concentrează pe trend-urile din industrie. Oferă și informații gratuite, însă o subscripție premium îți va da acces la conținut precum: studii legate de consumatori, previziuni legate de piață sau trenduri din tehnologie.

PHOCUSWRIGHT OPEN ACCESS

 

E-book-uri gratuite

13. Why Travelers Aren’t Using DMO Websites
14. Google Analytics 101 for Destination Marketing: A Hands-on Guide for Digital Marketers

Ca în orice domeniu, și în promovarea unei destinații succesul vine din perseverență și pregătire. Asigură-te că profiți la maxim de aceste resurse pentru a învăța câte ceva nou în fiecare zi.

Cunoști și alte surse de încredere despre marketingul de destinație? Am fi tare bucuroși să le aflăm, pe contact@eventya.net.

Sursa articol.

Îți aducem în inbox, o dată pe săptămâna, cele mai relevante informații din domeniul digitalizării administrației publice și al turismului, noutăți din lumea aplicațiilor mobile și idei grozave despre marketing-ul digital!