Argeș Ghid

Primul ghid digital de timp liber marca Eventya

Orașele din Argeș, în frunte cu Piteștiul, așteptau de mult timp un ghid urban digital. O aplicație mobilă simplă și prietenoasă în care veți găsi diverse sugestii de timp liber, laolaltă cu evenimentele majore care vă vor stârni interesul de a petrece un timp plăcut cu prietenii sau familia. Iat-o: Argeș Ghid App – primul ghid digital de timp liber marca Eventya 

De ce app?

2,7 bilioane este numărul celor care folosesc smartphone-uri la ora actuală. Statisticile arată că în unele țări 90% din timpul petrecut pe telefon se petrece de fapt pe aplicații. Google Play store are 2,8 milioane de aplicații disponibile, iar Apple App Store-ul 2,2 milioane.

În România suntem obișnuiți să ținem pasul cu tehnologia. Statistica datareportal.com arată că în ianuarie 2018 din cei 19 milioane de locuitori ai țării peste 70% foloseau smartphone-uri iar în ianuarie 2019 numărul acestora s-a dublat. În aceste condiții nu este de mirare că trendul aplicațiilor mobile este în ascensiune.

App dedicat județului Argeș din inițiativă privată

Printre primii care au răspuns acestei provocări din regiunea lor au fost inițiatorii revistei de timp liber 7days&7nights din județul Argeș dezvoltând în paralel cu publicația ghidul digital: Argeș Ghid App.  

”Povestea a început undeva prin luna octombrie a anului trecut, în urma unui curs de antreprenor. Crearea unei aplicații de mobil a fost centrul unui Plan de Afaceri, un Start up Plus, pe zona de Sud-Muntenia. Pentru că procedurile în cadrul proiectului au fost …să spunem …complexe, schimbătoare etc, proiectul a continuat ca și inițiativă privată, cu resurse proprii.” ne spune Denisa Vlaicu, inițiatorul proiectului.

Argeș Ghid App a fost lansat în aprilie, iar după prima lună de activitate, utilizatorii, sunt încântați să folosească ghidul digital interactiv al județului Argeș. Cei mai mulți provin din Pitești, urmați de București, Voluntari, Șuțești și Baia de Fier.

Statistica arată că în ultimele 30 de zile cea mai îndrăgită pagină este cea cu noutăți și informații utile despre județul Argeș urmată de paginile care fac trimitere către camerele web din Pitești.

Argeș Ghid propune și trei rute turistice pentru descoperirea județului Argeș și oferă informații prețioase despre obiectivele turistice precum Barajul de la Vidraru și Omul de fier care-l veghează sau cum i-a oferit Cetatea Poienari adăpost lui Vlad Țepeș.

Aplicația este construită în așa fel încât să fie utilă și atractivă pentru localnici, ținându-i la curent prin notificări de tip „push” cu tot ce se petrece în județul Argeș, de la știri de interes local până la evenimente și activități dedicate timpului liber.

În apropierea ta

Noutatea adusă de Argeș Ghid App este modulul „În apropierea ta” prin care utilizatorul poate vedea și accesa prin harta interactivă locurile de interes, fie că este vorba de parcare, restaurante, farmacii sau magazine locale a căror informație este actualizată permanent.

Cele mai mari provocări în dezvoltarea unei aplicații mobile pe piața din România

„Putem vorbi aici despre educarea publicului, pe de o parte, despre adaptarea la noul context de utilizare si acces la infomatie, pe de altă parte.  În viitorul apropiat contăm pe o mai bună deschidere a celor care doresc să comunice către o prezență pe mobile.” sunt de părere inițiatorii Argeș Ghid, mărturisind că au ales produsele Eventya pentru că sunt personalizabile” și pentru că „oferă o experiență plăcută utilizatorilor”.

Aplicația este disponibilă gratuit în App Store și Google Play și este deservită de website-ul www.argesghid.ro.  Argeș Ghid App este prima platformă comunitară dezvoltată din inițiativă privată dedicată exclusiv locuitorilor acestui județ.

 

 

Surse: buildfire.com / datareportal.com 

Credit foto: Argeș Ghid App