Avrig City App – Aplicația orașului feeric de la poalele munților Făgăraș

Avrigul, orașul feeric de la poalele munților Făgăraș, poate fi descoperit acum prin aplicația Avrig City App. Aceasta este prima aplicație meșterită de Eventya pentru un oraș cu o populație sub 15.000 de locuitori. Lansată oficial de Primăria Orașului Avrig în luna octombrie a acestui an, Avrig City App devine instrumentul digital de comunicare între locuitori și primărie, dar și ghidul turistic digital al regiunii de la poalele Făgărașului. 

Avrig City App: Comunicarea directă între locuitori și primărie

În articolul Nu doar orașele mari pot fi Smart: 5 avantaje ale unui city app pentru orașele mici aflam despre cum pot fi preluate și adaptate bunele practici smart city și de orașele mici. Avrig City App este primul exemplu de acest gen din portofoliul Eventya

Pentru a îmbunătăți interacțiunea dintre avrigeni și primărie, Avrig City App oferă posibilitatea de raportare a incidentelor prin 2 click-uri, direct de pe telefonul mobil. Atât locuitorii Avrigului, cât și cei din localitățile aparținătoare pot trimite sesizări legate de domeniul public, salubritate, ordinea și liniștea publică, utilități, protecția mediului și altele. 

Sesizările sunt preluate direct de echipa primăriei, urmând să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil. Modulul permite comunicarea directă, astfel că persoana care trimite sesizarea este informată de statusul procesului de soluționare până la finalizarea acestuia. Angajații primăriei primesc de asemenea detalii despre locul sesizării, informații și imagini.

avrig city app

Informare permanentă și de actualitate prin Avrig City App

Primăria Avrig a conceput două secțiuni de informare permanentă a cetățenilor. Aceștia pot citi ultimele știri și informațiile utilitare de interes public, despre locurile de muncă disponibile sau întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Notificările se trimit constant pentru a ține cititorii la curent cu noutățile din oraș. 

Interfața aplicației este modernă, ușor de utilizat și combină mai multe funcționalități: cea de raportare din partea cetățenilor și cele care presupun informări oficiale, informații utilitare sau trimiterea de notificări din partea Primăriei, declară Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Primăria Orașului Avrig

Tot aici se găsesc și paginile dedicate instituțiilor, unităților de învățământ, asociațiilor sau bibliotecii orașului. Avrig City App înglobează și agenda culturală a evenimentelor organizate în zonă. Bursa locurilor de muncă, festivaluri,  târguri sau concerte locale sunt anunțate în lista evenimentelor.

avrig city app

Primăria Orașului Avrig și Asociația Valea Avrigului susțin împreună turismul local

Din Avrig și împrejurimi se desprind zeci de poteci ce împânzesc văile și crestele Făgărașului. Zona este arhicunoscută datorită turismul montan, dar și pentru numeroasele pensiuni primitoare. Drumețiile ghidate, echitația, ciclismul sunt doar câteva dintre activitățile pe care oaspeții regiunii le pot încerca. Restaurantele sunt pregătite să domolească pofta de mâncare provocată de aerul proaspăt de munte cu bunătăți din bucătăria Țării Făgărașului. 

avrig city app

Operatorii HORECA din zonă pot fi găsiți în Avrig City App și pot fi contactați direct din aplicație. Mai mult, oaspeții pot oferi recenzii locurilor vizitate și pot împărtăși paginile preferate pe canalele de socializare.

Primăria Orașului Avrig  oferă un exemplu excelent de parteneriat public – privat prin colaborarea cu Asociația Valea Avrigului, responsabilă de conținutul turistic din aplicație. 

Totodată, Primăria pune la dispoziția operatorilor turistici platforma Avrig City App, aceștia asigurând la rândul lor promovarea aplicației. Asociația creează și oferă periodic articole creative despre activități și informații de interes pentru turiști, dar și localnici.

avrig city app

Peisajul regiunii evidențiat prin conținutul media de calitate

Peisajul orașului străjuit de crestele munților pare desprins dintr-o poveste. Primăria Avrig valorifică peisajul feeric prin conținut media de calitate, rezultat în urma colaborării cu profesioniști din domeniu. Conținutul vizual contribuie mult la calitatea aplicației și a website-ului, încă un exemplu pozitiv oferit de Primăria Avrig.

 

Părerea ta contează!” nu mai reprezintă un clișeu, ci devine un trend aplicat atât de marile companii, cât și de instituțiile publice. Notorietatea unui loc, a unui produs sau a unui eveniment este validat de recenziile celor care interacționează cu acestea. Primăria Orașului Avrig oferă un exemplu prin măsurarea gradului de satisfacție al cetățenilor. Avrigenii pot răspunde la întrebări legate de necesitățile lor din formularul accesibil direct din Avrig City App. 

avrig city app

Avrig City App a fost lansat oficial duminică, 17 octombrie cu ocazia Festivalului „Țara Oltului în Produse și Tradiții” din Bradu. Ea poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.

Despre Eventya

Din 2013 ajutăm organizațiile și instituțiile să comunice cu publicul lor, realizând servicii și produse personalizate pentru fiecare instituție. Credem că succesul nostru depinde de succesul colaboratorilor, de aceea construim serviciile și produsele noastre în jurul nevoilor lor. 

Dintre proiectele cu care ne mândrim, amintim: Sibiu City App, Visit Harghita App, Visit Covasna, Galați City App, Piatra Neamț City App, Muzeul Astra, FITS App, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong.