Brasov Tourism App

Brașov Tourism App va promova turismul în cel mai vizitat județ al României

Brasov Tourism App a fost lansat ieri de Consiliul Județean Brașov împreună cu Eventya

Consiliul Județean Brașov a lansat aplicația mobilă Brasov Tourism App și website-ul https://brasovtourism.app/, adresate turiștilor care vizitează județul Brașov.  Prin intermediul acestora, administrația județeană și-a propus să creeze un instrument comun de promovare a Județului Brașov.

Lansare Brasov Tourism App

În acest sens, au fost cooptate toate centrele de informare turistică și asociațiile de promovare a turismului din județ și au fost implicați cât mai mulți reprezentanți ai domeniului HORECA în realizarea conținutului ghidului turistic digital Brașov Tourism App.

Lansarea aplicației online a fost gândită în două etape:

14 august 2018 – în perioada premergătoare Festivalului Cerbul de Aur, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat:
Adrian-Ioan Veștea – Președintele Consiliului Județean Brașov
George Scripcaru – Primarul Brașovului
Smaranda Vornicu-Shalit – directorul Festivalului Cerbul de Aur, TVR
Alina Szasz – Manager Public, Responsabil de Turism la nivelul Județului Brașov
Ionuț Munteanu – CEO Eventya Co.

Lansare Brasov Tourism App

15 noiembrie 2018 – în cadrul Târgului de Turism al României.

Alături de Societatea Română de Televiziune și Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean este coorganizator al Festivalului Cerbul de Aur, susținând parțial cheltuielile de cazare a artiștilor, concurenților, artiștilor invitați la recital și membrilor juriului și oferind un Premiu Special al Festivalului.

Prin lansarea aplicației Brasov Tourism App cu 15 zile înainte de începerea celui mai important eveniment al județului Brașov în 2018, Consiliul Județean Brașov devine și partener oficial în promovarea programului festivalului și achiziționarea de bilete.

Aplicația Brașov Tourism App este disponibilă gratuit în Google Play  și AppStore și targetează atât localnicii cât și turiștii.

Identitatea vizuală a aplicației Brasov Tourism

Brasov Tourism App

Echipa Eventya a aplicat platformei identitatea vizuală deja existentă a județului Brașov.

Brandul Braşov – Be.Live It. promovează atât diversitatea culturală cât şi dinamica unui loc viu şi modern.

Identitatea verbală turistică a judeţului – “BRAŞOV BE.LIVE IT” este concepută în engleză, pentru a fi adresată audienţei internaţionale, şi transmite două concepte majore.

În primul rând vizează o atitudine existenţială prin folosirea verbului “a fi” (BE), completată de o dimensiune interactivă a sintagmei “a trăi” (LIVE IT). Sintagma “BE.LIVE IT” s-ar putea traduce prin “Fii şi Trăieşte Braşovul”.

Secundar, jocul de cuvinte astfel creat (BE.LIVE IT), devine fonetic “Believe it”, care stabileşte astfel promisiunea făcută turistului “Crede în Braşov”.

 

Sticker Brasov Tourism App

Sticker Brasov Tourism App pentru locații HORECA
Sticker Brasov Tourism App pentru locații HORECA

 

Componentele principale ale platformei

1. Ghid turistic digital

Brasov Tourism App

Turiștii care vin în județul Brașov au acum la dispoziție un nou canal de informare despre atracțiile turistice de neratat din județ dar și recomandări din partea localnicilor despre ce pot face.

Dacă ești în căutarea unei aventuri extraordinare în aer liber, Județul Brașov are toate atuurile pentru a fi destinația ta de vacanță, în orice anotimp. În funcție de interese, poți opta pentru activități montane și de iarnă, activități acvatice, aventură, echitație, ciclism, alergare și multe altele.

Brasov Tourism App

Cultură, istorie, natură  sălbatică, aventură – pe toate le vei găsi aici! Concerte în decoruri medievale, castele și biserici de poveste, o bucătărie excelentă în restaurantele din centrul vechi al orașului, drumeții care te conduc spre panorame spectaculoase, parcuri de aventuri și zboruri cu parapanta, snowboarding în zăpada proaspătă, (urși adevărați)… trebuie doar SĂ ALEGI.

Brasov Tourism App

Pentru turiști, aplicația este un ghid turistic digital, în română și engleză, ce le pune la dispoziție informații despre: obiective culturale și istorice, atracții naturale, unități de cazare, restaurante, transport, evenimente, producători și artizani locali, etc.

2. Servicii și Afaceri locale

Brasov Tourism AppAgenţii economici din turism, HORECA sau organizatorii de evenimente au şi ei la dispoziţie un nou mijloc gratuit şi centralizat de promovare, unde îşi pot prezenta ofertele de servicii şi le pot actualiza în timp real.

Dacă sunteți locație HORECA sau  organizator de evenimente din județul Brașov și vreți să fiți partener activ în realizarea conținutului aplicației, puteți transmite o solicitare în acest sens către brasovtourism@judbrasov.ro .

3. Agenda de evenimente a destinației

Brasov Tourism App

Unul dintre modulele de succes ale aplicațiilor mobile Eventya este agenda de evenimente a destinației. Aici sunt listate evenimente culturale, sportive, gastronomice, festivaluri, teatre, filme și orice este de interes pentru turiști și localnici.

 

Aplicația Brașov Tourism App este disponibilă gratuit în Google Play  și AppStore și targetează atât localnicii cât și turiștii.