Cel mai mare port de pe Dunăre devine smart cu Eventya

În luna octombrie, Galațiul continuă pașii în direcția smart city. 

Primăria Municipiului Galați investește într-o platformă digitală marca Eventya dedicată locuitorilor și vizitatorilor orașului. Acest proiect este parte din proiectul de dezvoltăre a orașului în direcția smart city.

Galați, la răscruce de vânturi

Aflat la intersectarea Moldovei cu Muntenia și Dobrogea, dar și la întâlnirea mai multor drumuri comerciale, orașul de pe Dunăre a fost cunoscut încă din epoca romană. Azi Galațiul este cel mai important port fluvial din România, dar și un important centru economic și multi-cultural. Patina istorică bogată se reflectă în frumoasele clădiri cu aer romantic ale centrului. Palatul Navigației, un adevărat simbol al orașului, veghează asupra portului de la începutul secolului XX. Acesta, alături de Biserica Sfânta Precista, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și aleile de pe malul Dunării sunt doar câteva dintre obiectivele de vizitat.

Ghid turistic digital și platformă pentru cetățeni

Aplicația mobilă va fi deservită de un website, ambele în limbile română și engleză. Acestea vor descrie și vor oferi informații despre principalele atracții turistice ale orașului. Aplicația va putea deveni principalul instrument digital interactiv și sursă de informație despre locurile de interes, dar și despre evenimentele din Galați.

Modulul „Raportări și incidente” a reprezentat principala motivație de investire în aplicație

Din dorința de a facilita comunicarea cu cetățenii, Primăria Municipiului Galați a optat pentru inserarea modulului „Raportări și incidente” în aplicație. Din octombrie, și gălățenii vor putea trimite sesizările lor către Primăria Galați și vor putea urmări în aplicație statusul acestora în timp real. Pentru a asigura operativitatea modulului, raportările se vor putea efectua doar prin autentificarea pe baza adresei de email și a numărului de telefon.

Revenim cu detalii despre primii pași de transformare a Galațiului într-un oraș smart după lansarea aplicației, preconizată la sfârșitul lui octombrie!

Surse:

http://www.primariagalati.ro/

http://www.galatituristic.ro/

Surse foto:

Palatul Navigației Galați (c) George Nica, Aeroteam

Galați (c) http://www.mediashow.ro/