Cum să scrii un editorial despre experiențe într-o destinație turistică folosind platforma Eventya

Experiențe memorabile în destinația ta turistică – cum le poți crea folosind platforma Eventya

Turiștii din ziua de azi caută experiențe originale într-o destinație turistică

Pentru că turiștii din ziua de azi nu mai sunt atât de atrași de obiectivele turistice cunoscute sau de pachetele turistice all inclusive, trebuie să creezi pentru ei experiențe extraordinare în destinația ta. Felul în care le scrii despre aceste experiențe îi determină să-și facă bagajele și să-ți viziteze destinația.

De aceea ne-am gândit să adăugăm în platforma Eventya articolele de tip “Editoriale Destinație Turistică”.

Editoriale pentru destinatiile turistice

Le poți folosi ca să prezinți ce e nou în destinația ta sau ce o face specială față de altele sau de ce ar trebui turiștii să o viziteze și ce pot descoperi acolo.

Idei de editoriale despre experiențe turistice

Subiectele pot fi foarte variate, iată însă câteva idei ce se pot pune în practică relativ ușor:

5 noutăți săptămâna asta în Destinație – prezintă o selecție de evenimente și locații nou-deschise.

Evenimente de neratat luna asta în Destinație – oferă o selecție de evenimente ce nu trebuie ratate în luna în curs. Acest tip de articol este chiar indicat pentru destinațiile cu multe evenimente.

Cum a fost la Festivalul X? – musai să incluzi și review-uri post eveniment, însoțite de poze și video-uri proprii sau de la turiștii prezenți.

5 locații ce servesc smothie-uri delicioase / mâncare vegetariană – faci și recomandări pentru turiștii ce vor să mănânce sănătos și încurajezi și business-urile locale.

10 restaurante cu mâncare tradițională de neratat în Destinație – mulți turiști ce vor să-ți viziteze destinația sunt amatori de mâncare tradițională din partea locului. Dacă însoțesti articolul și de poze „apetisante”, va fi un succes sigur și vei atrage gurmanzi în destinația ta.

5 locații cu burgeri deshise non-stop – acesta este genul de articol foarte util atât pentru localnici, cât și pentru turiștii petrecăreți, care vor să-și potolească foamea la miezul nopții.

10 locații unde poți asculta muzică live în Destinație – mulți dintre turiștii ce-ți vizitează destinația vor să iasă seara în locații cu muzică live. Acest articol le va furniza exact informația de care au nevoie.

Ce poți face Iarna/Vara în Destinație – dă câteva idei și sfaturi practice turiștilor ce îți vizitează destinația într-un anumit sezon. Cum își pot petrece timpul, ce locuri inedite pot vizita, sfaturi pentru cazul în care vin cu copiii sau nu, etc …

Cea mai bună cafea din oraș o găsești la … – acesta va fi un articol dificil de scris pentru că e greu să te decizi unde bei cea mai bună cafea din oraș. Dar fii sigur că turiștii vor aprecia aceste sfaturi de la localnici. Nu prezenta numai cafenele de top, acelea oricum le găsesc, mergi pe locații speciale, de nișă.

Cele mai vizitate obiective turistice din Destinație – nu scrie foarte mult text aici, vorbește în special despre obiective turistice mai deosebite și particularitățile lor, programul de vizitare și nu uita să inserezi și câteva poze de calitate de la alți turiști care au vizitat destinația.

Tradiții și Obiceiuri deosebite în Destinație – dacă destinația ta este una preferată de gurmanzi, scrie aici despre mâncărurile care o fac interesantă. Feluri de mâncare originale și unde poți să le mănânci, picanterii legate de gastronomia destinației tale și bineînțeles … poze cu mâncare – Instagram-ul este plin de poze din restaurantele frecventate de turiști.

5 personalități care s-au născut în Destinație – un articol interesant pentru turiștii potențiali este și despre oamenii ce au marcat cu viața și opera lor destinația ta. Nu lungi foarte mult textul, 5-10 personalități sunt suficiente.

Cum poți realiza un editorial ce descrie experiențe?

Fiecare destinație ce folosește platforma Eventya are disponibile articolele de tip “Editorial”.

Intră în Dashboard > Profile și alege să adaugi un profil de tip “Editorial Destinația ta”.

Alege o poză pentru editorial – te sfătuim să folosești poze de la turiști! Sunt mult mai veridice și dau încredere cititorilor că vorbești despre o experiență reală.

Ce fel de conținut poți adăuga în acest editorial?

Poți adăuga:
text (cu posibilitate de traducere în limbile aplicației)
galerii foto
– filme din YouTube
link-uri interne în aplicație către obiective turistice / locații HORECA / evenimente din cadrul aplicației
link-uri externe (către alte website-uri, aplicații, etc ..)

Cum poți adăuga un editorial sau o listă de editoriale în meniu sau în prima pagină a aplicației?

Adăugare link către lista de editoriale sau către un anumit editorial în meniul din stânga al aplicației:

Adăugare link către lista de editoriale sau către respectivul editorial în prima pagină a aplicației:

 

Dacă ai întrebări legate de editarea articolelor sau de adăugarea lor în meniul aplicațiilor sau în homepage, te rog să mă contactezi !