Discover Timis

Timișul lansează platforma Discover Timis și devine primul județ din vestul României cu strategie digitală de promovare a turismului

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT) lansează împreună cu Eventya platforma „Discover Timis”

Timișul demarează un proiect complex de promovare și informare digitală pentru turiști „Discover Timis” și devine primul județ din vestul României care implementează o strategie digitală de promovare a turismului în regiune. Povestea celor mai frumoase obiceiuri, atracții sau locuri din Timiș, unele necunoscute chiar și bănățenilor, va fi disponibilă în spațiul online printr-o aplicație mobilă și un website, menite să acopere cele două tipuri de canale, web & mobile, pe care utilizatorii le preferă în ziua de astăzi.

Noi consideram aceasta aplicatie extrem de importanta pentru ca se incadreaza intr-un nou trend  de digitalizare care exista in toate domeniile. Ganditi-va cum se facea turismul acum 30 de ani si cum se face acum. Ganditi-va ce inseamna aplicatiile moderne precum Booking sau Tripadvisor care permit relationarea directa a turistului cu locurile in care vrea sa mearga, poate impartasi opiniile. Din acest punct de vedere este vital sa avem o chestiune de acest fel’, a spus Mihai Ritivoiu, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis.

Mihai Ritivoiu

Avem un continut care este in zona de promovare si ghid turistic care contine acele informatii cu care vrem sa atragem turistii in Timis. Vorbim de servicii locale pentru ca vrem sa promovam serviciile de turism si vrem sa-i facem parteneri in acest proiect si bineinteles vrem sa ghidam turisti catre locuri deosebite. Nu in ultimul rand exista o agenda de evenimente a zonei care contine tot ce insemana festivaluri mari dar si evenimente mai mici, poate gastronomice din judet. Ghidul turistic se imparte in diverse sectiuni pe care noi le-am creat incercand sa identificam tipologiile de turisti’, a spus Ionut Munteanu, dezvoltatorul aplicatiei.

Strategia digitală de promovare turismului în regiune

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș își propune prin această abordare digitală două obiective: atragerea de turiști români și străini în destinație și ghidarea lor către locații, servicii și experiențe potrivite gustului lor. Poarta de vest a țării beneficiază prin acest proiect nu doar de promovare turistică, ci și de un Ghid Turistic Mobil care prin forma sa de aplicație mobilă ajută turiștii să descopere locuri și atracții unice în țara noastră.

Disponibil în engleză și română, Ghidul Turistic Digital al Timișului este un proiect complex al cărui impact se va vedea în timp și va fi dat de calitatea informațiilor ce vor create și actualizate de diverși contribuitori ce vin din Centrele de Informare Turistică și din partea serviciilor care se adresează turiștilor cu oferte de cazare & masă, tururi, sport & aventură și multe altele.

Valul mare de turiști așteptați pe perioada Capitalei Culturale, dar și ulterior ca un efect așteptat al unui asemenea proiect, impunea în mod evident disponibiltatea unui ghid turistic digital. Inițiatorii acestui proiect au considerat că este o strategie bună de a crea acest sistem de informare din timp pentru a se putea maturiza și câștiga credibilitate la public din timp (de altfel foarte pretențios și cu așteptări mari, dacă vorbim de aplicații mobile sau websiteuri moderne).

Toată suita de aplicații mobile și web care fac parte din acest proiect se bazează pe o platformă specializată de promovare și informare turistică. APDTT împreună cu Consiliul Județean Timiș și-au stabilit ca prioritate să promoveze și să informeze eficient turiștii, și ca urmare efortul proiectului a fost canalizat către construcția și relevanța conținutului și nu către dezvoltarea unui software complex care ar fi generat costuri mari și o durată de timp de nejustificat de mare.

Discover Timis

Aplicația Discover Timis este disponibilă gratuit în Google Play  și AppStore și targetează atât localnicii cât și turiștii.

Identitatea vizuală a aplicației Discover Timis

Echipa Eventya a aplicat platformei identitatea vizuală creată de către Asociația pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis.

Discover Timis promovează diversitatea culturală a regiunii și te ajută să descoperi povestea celor mai frumoase obiceiuri, atracții sau locuri din Timiș, unele necunoscute chiar și bănățenilor.

Discover TimisMai mult de 1.000 de download-uri la doar 2 zile de la lansare.

Lansarea a avut loc la Sala Revoluției a Consiliului Județean Timiș și la ea au fost prezenți reprezentanți ai presei locale și naționale, HORECA din județul Timiș și Centre de Informare din județ. Prezența mare și interesul crescut față de acest gen de proiecte de promovare turistică digitală, au dus la peste 1.000 de download-uri ale aplicației iOS și Android în doar 2 zile de lansare.