Top 5 video-uri de promovare turistică

Top 3 video-uri de promovare turistică

Dacă o imagine bună face cât o mie de cuvinte, un video reușit despre o destinație cu potențial turistic te poate entuziasma la fel de mult ca recomandările venite din partea prietenilor.

De aceea, am bătut internetul în lung și în lat să găsim 3 clipuri, diferite ca stil, care promovează turismul într-o manieră eficientă, fără exagerări, cu umor de calitate, mister, magie, dar și cu informații utile.

Apasă de 3 ori butonul play și lasă-ți fantezia să călătorească în destinațiile promovate de video-urile următoare.

1. Stockholm – nu e vorba de coincidențe!

În video-urile de promovare turistică felul în care folosești informația este extrem de important. În cazul de față, informația este magică. La propriu. Magicianul Charlie Caper te cucerește, oferind un întreg număr de magie în timp ce prezintă informații prețioase despre capitala Suediei, unul dintre cele mai evoluate orașe din lume.

 

 

2. Cum ar fi lumea fără România?

Realizatorii acestui video au înțeles că o gazdă bună, deși poate avea unele lipsuri, trebuie să își cunoască foarte bine punctele tari, să poată avea întotdeauna ceva bun de oferit, care să facă diferența. Ceea ce impresionează la acest clip este siguranța cu care o țară mică își prezintă contribuțiile la nivel mondial (în științe, arte, arhitectură, sport, gastronomie etc.), lansând automat provocarea de a fi vizitată și descoperită în toată splendoarea ei. Bine ați venit în România!

 

 

3. Istanbul – un oraș învăluit de poveste și magie

Turkish Airlines și filmmaker-ul Rob Whitworth au creat un adevărat spectacol vizual pentru a promova orașul Istanbul. Ritmul când lent, când alert folosit la montaj prezintă foarte bine atmosfera și pulsul orașului, iar incursiunile din zona istorică și socio-culturală se potrivesc de minune cu spiritul acestui oraș de poveste.

 

 

Cele 3 video-uri reușesc să emoționeze și să stârnească curiozitatea pentru că, deși au un stil și o execuție diferite între ele, toate caută să prezinte punctele tari ale destinațiilor promovate într-o manieră cât mai fresh, mai interesantă și mai captivantă. Că este vorba de umor de calitate mixat cu elemente culturale, de informații combinate cu magie sau de povești spuse pe un suport vizual spectaculos și de fidelitatea pentru atmosfera locului promovat, toate cele 3 clipuri de mai sus te pot pune pe gânduri să-ți faci bagajele și să începi o nouă aventură într-una dintre cele 3 destinații.