Visit Harghita App

Visit Harghita App. 7 zile, 1.000 de profile, peste 1.000 de utilizatori

Pe 12 decembrie, Consiliul Județean Harghita și partenerii au lansat aplicația oficială a regiunii, Visit Harghita App. În primele 7 zile de la lansare, aplicația a generat 1.000 de utilizatori noi.

Prima aplicație cu ghid audio

Visit Harghita este prima aplicație cu ghid audio din platforma Eventya. Din cele peste 1000 de profile, 22 dispun de ghid audio în trei limbi (română, maghiară și engleză).
Ghidul audio se mulează foarte bine pe nevoile turiștilor și permite descoperirea unui obiectiv prin ascultarea detaliilor despre acesta chiar în timpul vizitei.

Aplicație și website în trei limbi

Având în vedere publicul țintă pe care județul Harghita dorește să-l atragă, dar și locuitorii destinației cărora dorește să li se adreseze, aplicația și website-ul Visit Harghita sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză. Aplicația este deservită de website-ul www.visitharghita.com. Conturile operatorilor de turism sunt gestionate din backend-ul acestui website, modificând dintr-un singur loc atât informațiile de pe website, cât și cele din aplicație.

Top 25 de recomandări

Pentru a ajuta vizitatorii să aleagă între nenumăratele experiențe, obiective și locuri de încercat, Visit Harghita a creat câte o listă „Top 25” de sugestii pentru fiecare categorie. Oaspeții județului vor putea astfel să găsească mai ușor locuri de cazare și masă, activități și atracții turistice dintre cele mai populare. Recomandările sunt bazate, în funcție de categorie, pe review-urile de pe Booking.com în cazul structurilor de cazare și pe opinia unui specialist- blogger în gastronomie în cazul restaurantelor. Activitățile și atracțiile au fost incluse în top în urma unei campanii de vot lansate pe Facebook. Listele vor fi modificate și actualizate periodic în funcție de trenduri.

De ce este Harghita unică?

Pe pagina principală au fost evidențiate cele mai renumite atracții turistice și cele mai utile profile pentru vizitatori. Imaginile și sugestiile au fost adaptate sezonului de iarnă. Prima secțiune deschide pagina „Comorile noastre” unde au fost adunate atracțiile turistice și activitățile specifice județului Harghita, prin care destinația de diferențiază de altele: singurul lac situat într-un crater vulcanic din Sud-Estul Europei – Lacul Sfânta Ana, Cheile Bicazului, observatoarele de urși, canionul cu cea mai mare rezervă de sare din Europa de la Praid sau unul dintre cele mai importante centre de ceramică de pe continent – Corund.

Să fii turist în Harghita legendară

Prin bunăvoința și colaborarea inițiativei civice „Székelyföldi Legendárium” (colecția de legende din Ținutul Secuiesc), Visit Harghita te introduce în lumea a 52 de legende secuiești autentice și pline de umor. Despre toate legendele vei putea citi pe www.legendarium.ro

Platformă colaborativă

Visit Harghita este proprietatea Consiliului Județean Harghita, parte a unui proiect finanțat prin fonduri Europene. Implementarea proiectului este coordonată de vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, domnul Bíró Barna Botond și echipa lui. Gestionarea și promovarea aplicației va fi preluată de ADI Harghita, dar vor primi acces și centrele de informare turistică, structurile de cazare și alimentație, organizatorii de evenimente și alte entități din domeniu care vor contribui la crearea de conținut în platformă. Visit Harghita este un instrument digital deosebit de util în dezvoltarea noilor tehnologii din industria turismului, fiind ghid turistic digital, agendă de evenimente și generator de idei pentru vacanță, în același timp.

Tool de atragere și fidelizare a turiștilor

Pentru operatorii din turismul județean, Visit Harghita devine un instrument de fidelizare a vizitatorilor oferind posibilitatea de notificare a acestora ori de câte ori o informație este actualizată, o ofertă este lansată sau este organizat un eveniment. Utilizatorii aplicației trebuie doar să dea click pe butonul „follow” din profilul operatorului, urmând ca aplicația să-l țină la curent cu toate noutățile.

1.000 de utilizatori unici în 7 zile

Statisticile arată că în prima săptămână de la lansare, respectiv 12-19 decembrie, Visit Harghita a generat peste 1.000 de descărcări. Numărul de descărcări și utilizatori noi depinde în continuare de efortul de creare de conținut și promovare din partea fiecărui operator în parte.

Descarcă Visit Harghita App

Descarcă acum Visit Harghita din:
Google Play Store pentru Android
Apple Store pentru IOS