Piatra Neamt City App

Piatra Neamț este primul oraș din Moldova cu platformă de tip Civic Tech

Piatra Neamț City App este prima platformă Civic Tech din Moldova

În 4 iulie 2018, Ionuț Munteanu (CEO-ul Eventya Co) împreună cu Dragoș Chitic (Primarul Municipiul Piatra-Neamt) au lansat oficial, în cadrul unei conferințe de presă, aplicația mobilă Piatra Neamț City App și website-ul www.piatraneamtcity.ro.

Piatra Neamt City App

„Am anunțat încă de la preluarea madatului de primar că vom implementa cele mai moderne și totodată eficiente și simple soluții pentru asigurarea transparenței și a unei comunicări foarte bune cu cetățenii. Primăria Piatra-Neamț și-a stabilit ca obiectiv implementarea de soluții smart-city care să ofere un confort sporit cetățenilor orașului” a declarat Dragoș Chitic în deschiderea conferinței.

Aplicația Piatra Neamț City App, este disponibilă gratuit în Google Play  și AppStore și targetează atât localnicii cât și turiștii.

“Aplicatia CityApp este încă un pas ca orașul nostru să funcționeze armonios, ca o comunitate închegată. Pentru o bună funcționarea a aplicației avem nevoie și de implicarea comunității locale, îndeosebi a entităților competente în rezolvarea unor probleme. Ieri am avut două întâlniri la Primărie, una cu operatorii din turism și organizatorii de evenimente și a doua cu societățile Consiliului Local și furnizorii de utilități. M-a bucurat să văd interesul manifestat din partea celor prezenți la întâlniri pentru a se înscrie în aplicație și a colabora cu Primăria în acest sens. Aplicația a fost implementată și functionează cu succes în orașe precum Sibiu, Timișoara, București sau Cluj Napoca, iar Piatra-Neamț este primul oraș din Moldova în care este impelemetată.”  a declarat Dragoș Chitic.

Identitatea vizuală a aplicației

Echipa Eventya a realizat și identitatea vizuală a aplicației pornind de la simbolurile turistice ale orașului Piatra Neamț: dealul Pietricica, Telegondola și Turnul lui Ștefan cel Mare.

 

Piatra Neamt City App sticker

 

Componentele principale ale platformei

1. Ghid turistic digital

Ghid turistic

Ghidul turistic digital, disponibil în Română și Engleză, vine în ajutorul turiștilor care vizitează orașul oferind informații utile legate de obiectivele de interes turistic, trasee și rute turistice, cazări, servicii și activități de petrecere a timpului liber.

De asemnea, turiștii pot găsi în aplicație și recomandări despre ce pot face în sejurul lor în Piatra Neamț, ce evenimente nu trebuie să rateze de-a lungul anului, detalii despre bucătăria sau băuturile tradiționale, ce activități poți face iarna sau vara în oraș sau în împrejurimi și multe alte idei.

2. Servicii și Afaceri locale

Business-uri si Afaceri localeAgenţii economici din turism, HORECA sau organizatorii de evenimente au şi ei la dispoziţie un nou mijloc gratuit şi centralizat de promovare, unde îşi pot prezenta ofertele de servicii şi le pot actualiza în timp real.

3. Agenda de evenimente a orașului

Agenda de EvenimenteUnul dintre modulele de succes ale city app-ului este agenda lunară de evenimente a orașului. Aici sunt listate evenimente culturale, sportive, gastronomice, festivaluri, teatre, filme și orice este de interes pentru turiști și localnici.

4. Modulul de raportări incidente

Raportari IncidenteCetățenii vor putea raporta incidente din categorii diverse precum străzi și iluminat, gunoi și vandalism, trafic auto, semne de circulație, parcări, mediu, apa și canalizare, transport în comun, diverse construcții s.a.

Orice utilizator care vrea să raporteze un incident din oraș trebuie să fie autentificat și să-și valideze numărul de telefon. Are un istoric al raportărilor făcute de el. La fiecare incident raportat poate vedea în aplicație statusul și răspunsul din partea Primăriei.

În aplicație, se vor înscrie atât personalul tehnic din Primărie, cât și societățile Consiliului Local, care vor putea prelua în timp real incidentele legate de cetățeni. Primarul Dragoș Chitic spune că deja a avut discuții cu reprezentanții societăților respective și urmează ca inclusiv avariile Apa Serv să fie anunțate prin intermediul aplicației.

5. Știri din partea Primăriei
Primăria poate publica știri de interes pentru cetățenii orașului direct în aplicație.

Apariții în presă

Ager Pres
Știri-Neamț.ro
Stiripiatraneamt.ro
Ziarul Evenimentul
ZCH News