Ghidul turistic digital al Clujului, acum la dispoziția utilizatorilor Eventya ClujCityApp

Ghidul turistic digital al Clujului, acum la dispoziția utilizatorilor Eventya ClujCityApp

Cu o vechime incontestabilă de peste 2000 de ani, Cluj-Napoca este al doilea oraș, ca mărime, din România.

Încă din secolul al XV-lea, Cetatea Clujului și-a câștigat recunoașterea europeană. Arhitectura specific europeană și stilul gotic târziu pot fi încă admirate în cazul multor clădiri de referință din Cluj-Napoca.

O vizită la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei va fi edificatoare în ceea ce privește zestrea cultural-istorică a Clujului. Peste 400.000 de exponate, multe dintre ele unicat, piese rare sau de o valoare excepțională vin să demonstreze importanța acestui oraș în viața Transilvaniei de altădată.

Muzee, foste palate ale familiilor care au jucat un rol crucial în existența și evoluția Clujului, biserici vechi și catedrale, statui, parcuri, piețe și grădini vin să întregească imaginea unui oraș nu întâmplător desemnat Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Din aplicația oficială a Municipiului Cluj-Napoca – Eventya ClujCityApp – nu puteau lipsi toate aceste informații de mare interes pentru turiști, vizitatori sau pentru cei aflați doar în tranzit prin Cluj-Napoca.

Se poate afirma că și prin existența ghidului turistic în format digital, accesibil acum în platforma Eventya, Clujul se află cu un pas înaintea multor orașe din România și nu numai.

De-acum poți merge prin Cluj însoțit doar de smartphone-ul tău. El își va dovedi încă o dată rolul de bun prieten, oferindu-ți informații sigure și actuale despre obiectivele turistice pe care ți-ai propus să le vizitezi în trecerea ta prin oraș și conducându-te spre cele mai incitante cafenele, puburi sau restaurante ale Clujului.

Nu ezita să folosești Eventya ClujCityApp! Vei fi surprins de designul modern și de interfața prietenoasă și elegantă. Și încă nu am spus nimic despre agenda de evenimente a orașului, prezentată într-o structură logică, pe zile, cu siguranță cea mai atractivă secțiune a aplicației!

Eventya ClujCityApp poate fi considerată în ansamblul său un ghid de călătorie de buzunar, de care nu vei mai dori să te desparți. Nemaivorbind de faptul că informațiile referitoare la muzee și celelalte obiective turistice sunt prezentate bilingv, în limbile română și engleză.

Îți prezentăm, în cele ce urmează, doar câteva dintre obiectivele care nu ar trebui ratate dacă ești în vizită prin Cluj-Napoca:

Cetățuia Clujului – prima fortăreață construită de Habsburgi în Transilvania, în stil Vauban, în perioada 1715-1735, după planurile arhitectului militar Giovanni Morando Visconti, situată în vârful dealului cu același nume din Cluj-Napoca. Pe amplasamentul vechii redute se află acum un turn de parașutism;

Piața Muzeului – una dintre cele mai animate zone ale Clujului, se caracterizează prin aerul medieval, dat de tarabele rustice, meșterii populari care își prezintă obiectele de artă, pavajul micilor străduțe. Tot aici se mai pot vedea urme ale orașului roman. În Piața Muzeului se organizează tot timpul târguri, expoziții, concerte, reprezentații stradale;

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – primul muzeu etnografic din România, înființat în anul 1922, și-a deschis porțile pentru vizitatori la data de 1 ianuarie 1923. Muzeul cuprinde două secții: Secția Pavilionară, care își are sediul în clădirea istorică „Reduta” de pe Strada Memorandumului nr. 21 și Parcul Etnografic „Romulus Vuia” (secţia în aer liber);

Grădina Botanică „Alexandru Borza” – subordonată Universităţii „Babeș-Bolyai”, a fost înființată în anul 1920 de profesorul Alexandru Borza. În cadrul Grădinii Botanice se poate vizita Muzeul Botanic și tot aici se găsește Herbarul, cel mai mare din România, conținând 655.000 de coli din toată lumea, cu valoare științifică deosebită.

Toate acestea și multe altele te așteaptă în paginile aplicației Eventya ClujCityApp, disponibilă gratuit pe iOS și Android!