Salina Praid App, aplicația care ghidează turiștii la 120 de metri în subteran

S-a lansat Salina Praid App, prima dintre cele cinci aplicații de mobil ce vor fi disponibile pentru vizitarea salinelor Salrom. Aplicația este disponibilă gratuit în limba română și maghiară, pentru utilizatorii de Android și iOS. În curând vor fi lansate aplicații de mobil și pentru salinele de la Slănic Prahova, Târgu Ocna, Ocnele Mari și Cacica. Prin acest demers, Salrom își propune să crească numărul de vizitatori și gradul de atractivitate al experienței de vizitare, aplicația de mobil facilitând accesul la informațiile de interes.

Lansarea oficială a avut loc în prezența Ministrului Economiei, Florin Spătaru

La eveniment au participat Ministrul Economiei, Florin Spătaru, Directorul Salrom, Constantin Dan Dobrea, Bíró Barna-Botond – Vicepreşedinte Consiliul Județean Harghita şi autorităţile judeţene.
Salina Praid este cea mai vizitată salină din România şi ocupă locul doi la nivel european, ca număr de vizitatori, după salina Wieliczka, din Polonia, care se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Foto © Gina Ştefan / AGERPRES

Cu ajutorul acestui proiect, salinele româneşti din subordinea Societăţii Naţionale a Sării vor putea fi promovate mult mai bine, oamenii vor putea intra pe aceste aplicaţii să vadă ce se poate face în timpul unei vizite, care sunt posibilităţile de cazare, care sunt restaurantele. De asemenea, e important să spunem că Salrom este o companie de interes strategic pentru economia României”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Salina Praid App: tot ce ai nevoie să știi pentru a vizita comoara din subteran, într-un app modern și actualizat

Turiștii care își instalează aplicația înainte de a vizita salina pot afla toate informațiile de care au nevoie (acces, parcare, tarife, servicii) pentru o vizită lipsită de bătăi de cap. Pot afla povestea acesteia, dar și o mulțime de informații interesante legate de principalele atracții din interior, despre beneficiile terapiei cu aerosoli sau despre evenimentele ce au loc în salină. 

Un fapt inedit este acela că aplicația este complet funcțională pe toată suprafața ce poate fi vizitată la Salina Praid, datorită unei conexiuni wireless de foarte bună calitate. Astfel, chiar și la 120 de metri în subteran turiștii pot folosi tehnologia pentru a avea o experiență de vizitare modernă.

O promovare eficientă a Salinei Praid aduce beneficii tuturor operatorilor de turism din zonă

În dezvoltarea aplicației s-a urmărit ideea de a oferi turiștilor ajunși la salină o experiență completă, care să nu se limiteze la câteva ore petrecute în subteran, dezvoltatorii dorind să îi încurajeze pe aceștia să petreacă mai mult de o zi în zona Praid. 

Aplicația oferă informații despre obiectivele turistice și experiențele disponibile în împrejurimi, iar utilizatorii pot afla în orice moment, cu ajutorul unei hărți interactive, ce este disponibil în proximitatea lor (unități de cazare, restaurante, servicii). Beneficiile aplicației se extind astfel și asupra operatorilor de turism din zonă, care au o bună ocazie de a se promova gratuit și a-și face cunoscute ofertele.

 

Aplicația este disponibilă gratuit în

App Store și Google Play

și a fost construită pe #platformaEventya

 

Despre Salrom 

Societatea Naţională a Sării este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. 

Despre Salina de la Praid

Salina de la Praid este una dintre cele mai vechi saline din România, unde se exploatează mari zăcăminte de sare din Europa, având bazele în secolul XVIII. Peste 500.000 de persoane au vizitat Salina Praid în anul 2021, numărul fiind mult mai mare decât în 2020, când baza turistică a fost închisă mai mult timp din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Despre Eventya

Din 2013 ajutăm organizațiile și instituțiile să comunice cu publicul lor, realizând servicii și produse personalizate pentru fiecare instituție. Credem că succesul nostru depinde de succesul colaboratorilor, de aceea construim serviciile și produsele noastre în jurul nevoilor lor.

Dintre proiectele cu care ne mândrim, amintim: Sibiu City App, Visit Harghita App, Visit Covasna, Galați City App, Piatra Neamț City App, Muzeul Astra, FITS App, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong.