aplicație de știri

Turnul Sfatului, prima aplicație de știri pe platforma Eventya

Cititorii de presă iubesc o aplicație de știri bună: 41% din timpul petrecut online de către oameni este dedicat aplicațiilor de știri.

Aplicațiile de știri ajută utilizatorii să acceseze conținut exclusiv, să fie primii anunțați despre știri de ultimă oră, să-și salveze preferințele și să trimită propriile sugestii de conținut/știri.


Nevoia?

Ziarul Turnul Sfatului a apelat la Eventya pentru că era în căutarea unui canal de comunicare mai eficient cu cititorii săi. O aplicație de știri (descarcă aplicația iOS sau Android).
Aveau nevoie să ajungă în timp real la cititorii lor, acolo unde aceștia petrec mare parte din timp: pe telefonul mobil.


Soluția:

O aplicație de știri construită pe platforma Eventya

Oamenii își verifică telefoanele mobile de câteva ori pe zi. Aceasta înseamnă că, dacă au aplicația TS App pe telefonul lor, șansele de a o folosi sunt mult mai mari decât ca aceștia să tasteze într-un browser adresa URL a site-ului. Ca să traducem, o aplicație de știri creează mult mai multă interacțiune cu audiența.

aplicație de știri


Ce poți face cu aplicația TS App?

Aplicația aduce trafic mai mare pe website, crescând cifrele din Analytics
Utilizatorii aplicației pot citi o știre fie în aplicație, fie direct pe website-ul ziarului.

aplicație de știri

Aplicația de știri este ușor de monetizat
Ziarele pot genera venituri suplimentare din reclame direct (prin reclame în aplicație) sau indirect (prin creșterea traficului de pe website-ul de bază).

Creșterea interesului utilizatorilor
Cu ajutorul notificărilor push, ziarele au un canal direct de comunicare cu cititorii lor pentru a-i readuce în aplicație printr-un simplu click.

Breaking news
Ziarele pot anunța știrile de tip Breaking News cu ajutorul notificărilor push. Aceste știri sunt evidențiate în aplicație printr-o altă culoare.

aplicație de știri

Știri de Top
Poți seta anumite știri ca Știri de Top printr-o simplă bifă în Back Office. Astfel, ele vor rămâne în capul listei de știri și vor fi mai vizibile.

Creșterea interesului utilizatorilor prin push notificări
Notificările push sunt un tool de marketing excelent și s-a dovedit că acestea cresc frecvența de folosire a aplicației. Poți crea o strategie de comunicare eficientă, croită pe nevoile cititorilor tăi, cu ajutorul unei strategii de push notificări.

aplicație de știri

Organizarea Conținutului
Prin organizarea știrilor pe categorii de interes, este îmbunătățită experiența de navigare și de găsire a știrilor pentru cititori.

aplicație de știri

Gestionarea echipei editoriale
În Back Office-ul Eventya poți gestiona echipa de jurnaliști și drepturile de acces în platformă.


Bogdan Brylynski, editor Turnul Sfatului

Bogdan Brylynski
Credit Foto: Pagina personală de Facebook a lui Bogdan Brylynski.

Am avut și avem o colaborare excelentă cu echipa Eventya. Crearea unei aplicații de mobil pentru un site de știri, care are o cantitate enormă de conținut, este o sarcină extrem de complicată, cu multe, multe mici detalii care trebuie luate în calcul și bine puse la punct. În locul unei relații de afaceri am dezvoltat una de colegialitate cu grupul minunat de la Eventya și, împreună, am dezvoltat un nou produs menit să țină publicul sibian informat în fiecare moment al zilei.


Photo by Roman Kraft on Unsplash