Salina Turda App: aplicația celui mai spectaculos subteran din lume modelat de oameni

Salina Turda App este aplicația celui mai spectaculos subteran din lume modelat de oameni. Acest ghid digital actualizat constant te ajută să explorezi labirintul de sare spre inima Transilvaniei. Aplicația este disponibilă în trei limbi (română, engleză și maghiară), pentru utilizatorii de iOS și Android. Salina Turda își dezvăluie secretele cu ajutorul ghidului audio integrat, dar și prin intermediul turului virtual disponibil tot în app. 

Vizitatorii salinei decorată cu două stele Michelin pot alege cu ușurință între activitățile de agrement preferate: o călătorie cu roata panoramică – singura roată panoramică din lume care funcționează în subteran, o plimbare cu barca pe lacul din mină, la o adâncime de 120m, de o frumusețe uluitoare, sau practicarea unor sporturi în spațiile special amenajate. 

Mai mult, aplicația conține informații și despre obiectivele din împrejurimile Salinei: Cheile Turzii, Muzeul de Istorie Turda sau Cheile Turenilor

Salina Turda App: află istoria și poveștile Salinei Turda în ghidul audio

Știai că în secolul al XVIII-lea un „tăietor de sare” primea pentru munca de un an 12 florini și câte un butoi de vin, un bou și 100 de pâini la marile sărbători (Crăciun, Paști, Rusalii și Ziua tuturor Sfinților)? Află istoria exploatării „aurului alb” al Transilvaniei din epoca romană până în zilele noastre prin ghidurile audio. Ghidurile au fost concepute de istorici și ghizi de turism. Informația este concentrată în 60-90 de secunde pentru fiecare incintă și se poate asculta în română, engleză sau maghiară. 

Cei care doresc să afle mai multe despre Salina Turda pot apela la serviciile ghizilor profesioniști. Informații despre tariful ghidajelor, durata și programul acestora se găsesc în pagina dedicată din app.

Prin intermediul acestei aplicații, Salina Turda vi se va dezvălui treptat, în funcție de zona în care vă aflați!

Salina Turda App este ghidul turistic digital al Salinei Turda, care facilitează accesul la informație al vizitatorilor, contribuind astfel la desăvârșirea experienței de vizitare a obiectivului turistic.

Pentru o experiență cât mai plăcută vă invit să descărcați #SalinaTurdaApp, disponibilă pentru sistemele de operare Android sau IOS.” Primarul Municipiului Turda, Cristian Matei

Salina Turda App: o călătorie cu roata panoramică sau o plimbare cu barca pe lacul din adâncuri?

Ghidul Michelin caracterizează Salina Turda drept „modernă și surprinzătoare”. Deși pereții înalți decorați natural cu straturile de sare stau mărturie pentru secolele de exploatare minieră, salina pune la dispoziția vizitatorilor cele mai moderne servicii de agrement:

  • Roata panoramică – singura roată panoramică din lume care funcționează în subteran. Înaltă de 20 m, oferă o întreagă perspectivă asupra bogăției din subteran;
  • Plimbare cu barca pe lacul din mina Terezia – o plimbare relaxantă, într-un cadru unic, în subteran;
  • Minigolf – 6 piste diferite, cu crose pentru copii și adulți;
  • Bowling – două piste de mini-bowling;
  • Teren de sport – unde poți juca handbal, tenis de picior și badminton;
  • Biliard – 3 mese;
  • Tenis de masă – 6 mese, dotate cu accesorii;
  • Loc de joacă pentru copii, cu tobogane si minipanouri de baschet.

Vizitatorii pot selecta activitatea dorită folosind filtrele dedicate și pot afla detalii legate de program, tarife și acces în paginile dedicate din aplicație. 

Salina Turda App: oferă recenzii locurilor preferate pentru a inspira și ceilalți vizitatori

Fiecare din cele opt incinte ale minei este impresionantă nu doar prin forma uimitoare ci și prin poveștile adunate de-a lungul secolelor. Inspiră vizitatorii și spune-ți părerea despre sălile vizitate cu ajutorul câmpurilor de „recenzie” de la sfârșitul fiecărei pagini. Recenziile pot fi oferite nu doar incintelor ci și activităților încercate. Încearcă și recomandă!

Salina Turda App: cumpără biletul de intrare online, fără să mai aștepți la coadă

Din Salina Turda App vizitatorii au posibilitatea de a achiziționa biletele online prin platforma integrată. Biletele achiziționate pot fi descărcate pe telefon asigurând astfel prioritate la intrare. Codurile QR sunt scanate la casierie asigurând accesul imediat în salină. 

Salina Turda App: tur virtual integrat

Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile României: un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turiști și recunoscut la nivel internațional ca una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume. Turul virtual integrat permite vizitarea salinei de către oricine din lume. Salina Turda este prima colecție de imagini Street View subterane din România și una dintre puținele de acest fel din Europa.

Aplicația mobilă este în concluzie ghidul digital nelipsit din buzunarul vizitatorilor care doresc să descopere cu adevărat poarta spre inima Transilvaniei. Salina Turda App este accesibilă gratuit în Google Play și Apple Store.

Noroc bun!