Platformele Eventya în presa națională și internațională

Platformele Eventya în presa națională și internațională

Platforma Eventya este folosită atât de companiile private cât și de organizațiile publice din România și din străinătate, cu scopul marketizării destinației și pentru a facilita experiența turiștilor, punându-le la dispoziție un ghid turistic gratuit, la fața locului.

Unul dintre factorii importanți care contribuie la promovarea destinațiilor turistice care au ales să folosească platforma Eventya este vizibilitatea lansării aplicațiilor Web & Mobile în presa locală, națională sau internațională. Implementarea platformelor de promovare și informare turistică reprezintă o noutate în domeniul marketingului de destinație din România și, în același timp, o necesitate pe care fiecare destinație turistică trebuie să o adopte pentru a ține pasul cu tendințele unei pieţe atât de exigentă cum este cea turistică.

 

“Sibiu City App, aplicaţia oficială a municipiului Sibiu” – Călătorul digital

În 2013, în parteneriat cu Primăria Sibiu am avut șansa să punem la dispoziția comunității locale un City App destinat turiștilor, dar și localnicilor: Sibiu City App. Sibiul a fost, de fapt, primul oraș (și prima Primărie) din țară care a implementat un sistem de informare publică prin intermediul aplicațiilor mobile.

Noutatea legată de primul ghid oficial al unui oraș din România a fost preluată în mediul online, iar articolele ne-au demonstrat că Sibiu City App a reprezentat un prim exemplu pozitiv în implementarea ghidurilor turistice ale destinațiilor, în România.

Au scris despre Sibiu City App:

Wall-Street.ro
Citynews.ro
Tribuna.ro
Călătoruldigital.ro
Sibiu.ro
Start-up.ro
Oradesibiu.ro
Hermannstaedter.ro
Thetrends.ro

“Bucharest City App îţi arată tot ce-i mai frumos în Capitală” – Adevărul Live

În 2015, Bucharest City App a fost dezvoltată pe platforma pentru destination marketing Eventya, în colaborare cu Dragoş Asaftei şi Alex Filip. Aplicația s-a bucurat de un feedback pozitiv din partea presei naționale: “cert e că avem cea mai bună aplicaţie pentru a descoperi cele mai interesante şi utile locuri din Bucureşti.” – Adevărul.ro

Au scris despre Bucharest City App:

Adevărul.ro

Hotnews.ro

Stirileprotv.ro

Romanialibera.ro

Unica.ro

Becks.ro

EuropaFM.ro

“Explore RO, aplicația prin care poți vizita țara virtual” –  Europa FM

Proiect realizat în colaborare cu Ministerul Turismului din România, aplicația Explore RO a fost lansată în luna martie a acestui an la Târgul de Turism de la Berlin (ITB), cel mai mare eveniment de profil din lume. De asemenea, aplicația a fost prezentată în mod oficial și la Paris, la Salonul mondial de Turism. Ghidul turistic include informații despre destinațiile interne și principalele evenimente organizate în țara noastră.

Lansarea aplicației oficiale a României a fost surprinsă atât în presa națională, cât și în cea internațională.

Au scris despre Explore RO:

romania-insider.com
TVR
Turism20.ro
AgerPres.ro
Europa FM
Profit.ro
StirileProTV.ro
Romania-Actualitati.ro
Mesager de Constanta
Radio Mureș
Manager.ro
Nineoclock.ro
Libertatea.ro