Ecrane inteligente, ochelari de realitate virtuală și aplicație mobilă pentru turiști la Centrul de Informare Turistică a Județului Covasna

Ecrane inteligente, ochelari de realitate virtuală și aplicație mobilă pentru turiști la Centrul de Informare Turistică a Județului Covasna

CIT (Centrul de Informare Turistică) din Sfântu Gheorghe a fost inaugurat în 17 ianuarie 2018 și este un centru județean, menit să deservească întregul județ Covasna. Este administrat de către Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna și ne-a atras atenția în primul rând datorită design-ului modern și minimalist, cât și datorită faptului că folosește intens tehnologia pentru a ajuta turiștii să descopere frumusețile zonei.

Untitled design (56)

Tot ce ar putea avea nevoie un turist, într-un singur loc

Centrul este localizat în centrul orașului Sfântu Gheorghe, în Piața Libertății nr. 1, în fostul spaţiu comercial al Galeriei de Artă, într-o zonă uşor accesibilă şi intens circulată. Este dotat cu o mulțime de pliante și materiale de promovare a zonei, cu suveniruri personalizate (magneți, vederi, ceramice, hărți, cărți), cu monitoare care prezintă filmulețe cu județul, tablete unde poate fi accesată aplicația turistică și ochelari VR cu care turiștii pot călători virtual prin județ.

Untitled design (54)

Inspirație austriacă, design autohton

A fost inspirat după modelul centrelor de informare turistică din Viena, Budapesta și Sibiu, design-ul fiind apoi conceput de artiști din Târgul Secuiesc. Turiștii pot primi informații în trei limbi: română, maghiară și engleză, iar antreprenorii din turism sunt și ei așteptați să aducă materialele lor de promovare la centrul de informare, pentru a fi oferite vizitatorilor.

Untitled design (55)

 

Orar de funcționare adaptat la nevoile turiștilor

Și orarul de funcționare e diferit față de alte centre de acest tip, fiind adaptat nevoilor turiștilor. De regulă, centrele de informare au același program cu cel al instituției în cadrul căreia activează (maxim ora 16:00, vinerea – zi scurtă, în weekend – închis), însă CIT Sfântu Gheorghe funcționează în timpul săptămânii până la ora 18:00 și este deschis și sâmbăta, până la ora 15:00.

Untitled design (53)
Cele mai importante atracții, activități și informații de care are nevoie un turist atunci când vizitează județul Covasna pot fi găsite pe www.VisitCovasna.com și descărcând aplicația gratuită Visit Covasna (Android, IOS).
Fotografii realizate de: Kocsis Boldizsár János.