Cum folosește Muzeul ASTRA aplicația sa mobilă pentru a promova evenimentele de succes

La începutul lunii februarie 2021, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu a lansat Muzeul ASTRA App, aplicația mobilă dedicată vizitatorilor muzeului. 

La o jumătate de an de la lansarea Muzeul ASTRA App, vizitatorii unuia dintre cele mai iubite muzee în aer liber din Europa folosesc tot mai des aplicația mobilă pentru a participa la activități, la concursuri și pentru a descoperi trasee tematice puse la dispoziție de organizatori prin intermediul aplicației. Tot aici primesc notificări despre evenimente și găsesc informații la zi despre serviciile muzeului. 

Foarte activi în organizarea de evenimente, cei de la Muzeul ASTRA folosesc din plin funcționalitățile aplicației lor. În exemplele de mai jos puteți vedea cum îi ajută acestea să atragă mai mulți participanți și, mai ales, să le ofere acestora o experiență de neuitat vizitatorilor, și prin intermediul aplicației mobile.

Eventya prezintă Muzeul Astra App

Identificarea obiectivelor pe harta interactivă

Luna mai a adus o serie de activități dedicate Zilei Europei în cadrul căreia muzeografii au creat mai multe trasee tematice dedicate diversității multietnice. Concursul „Descoperim diversitatea Europei în Muzeul ASTRA” a provocat participanții mai mici și mai mari să străbată traseele propuse și să colecteze un set de cartonașe cu diverse informații. Profilele gospodăriilor au fost organizate într-un traseu tematic ușor de parcurs cu ajutorul hărții interactive.

Muzeul Astra App by Eventya

Grup de profile și ghid audio

Cu aceeași ocazie, Muzeul ASTRA a propus și parcurgerea unui traseu dedicat, denumit „Calea minorităților etnice”. De această dată, gospodăriile minorităților au fost organizate într-un grup de profile. Profilul fiecărei gospodării permite identificarea acesteia pe hartă în funcție de poziția pe hartă. Mai mult decât atât, cu ajutorul ghidului audio se pot asculta informații interesante dar și utile despre gospodării. 

Notificări în caz de vreme rea

Iunie, luna mult așteptată datorită „Târgului de jucării” a adus în aplicație posibilitatea identificării a diverse ateliere meșteșugărești, dar și informații despre participarea la o tombolă și chiar înscrierea la aceasta prin completarea unui formular. 

Cea mai utilă s-a dovedit aplicația în momentul în care, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, organizatorii au avut posibilitatea să anunțe participanții și vizitatorii despre modificările de ultimă oră din program.

Bilete și abonamente online la Muzeul Astra

Deși prezintă tradiționalul, Muzeul ASTRA se adaptează mereu la cerințele prezentului când vine vorba de tehnologie. Astfel platforma online de achiziționat bilete și abonamente a fost cu ușurință integrată în aplicație, ajutând la reducerea cozilor și la fluidizarea procesului de vânzare de bilete.

Muzeul ASTRA ne uimește în continuare cu creativitatea de care dă dovadă în valorificarea funcționalităților aplicației mobile ce se mulează perfect în organizarea activităților, proiectelor și evenimentelor instituției. În mâinile echipei muzeului, aplicația devine un instrument de comunicare util și ușor de folosit.

Descarcă aplicația și explorează Muzeul în aer liber ASTRA!