Eventya și Sibiu City App la Forumul SibiuproTURISM2018

Eventya și Sibiu City App la Forumul SibiuproTURISM2018

Săptămâna trecută echipa Eventya a participat la Forumul SibiuproTURISM2018, organizat de  Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu în cadrul proiectului CHRISTA (Cultură și Patrimoniu pentru Acțiuni Turistice Responsabile, Inovatoare și Sustenabile) finanțat prin programul Interreg Europe. Evenimentul a reunit profesioniști din domeniul turismului cultural, gastronomic și în natură, preocupați de dezvoltarea și marketingul sustenabil al destinației turistice județul Sibiu și a avut loc în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu.

În cadrul conferinței, Ionuț Alexandru Munteanu (CEO Eventya) a prezentat modul în care aplicația Sibiu City App a evoluat în cei 4 ani de existență ca ghid digital pentru turiștii care vizitează orașul dar și în calitate de canal de informare în legătură cu tot ceea ce ține de oraș, pentru localnici. Sibiul se poziționează astfel ca una dintre destinațiile turistice din România care folosește în mod eficient și cu beneficii direct măsurabile noile tehnologii care ajută turiștii să descopere și experimenteze locurile în care ajung.

Untitled design (81)

Pentru că adesea vorbim în articolele noastre de experiență ca modalitate principală de marketizare a unei destinații, ne-am bucurat să vedem modul în care antreprenorii și organizațiile din județul Sibiu au reușit să creeze în ultimii an o ofertă atât de bogată pentru cei care îl vizitează. Experiențe autentice, dar în același timp universale, de natură să genereze încântare și dorința celor care iau parte la ele să le împărtășească mai departe. Întreaga listă a proiectelor prezentate poate fi consultată aici.

Untitled design (68)

Pentru că anul 2019 este tot mai aproape și Sibiul așteaptă să-și intre în drepturi ca Regiune Gastronomică Europeană și Forumul a fost un prilej bun pentru o demonstrație culinară. Am urmărit (cu greu:)) prepararea unui bulz tradițional combinat cu elemente contemporane, de către chefii de la Sydicat Gourmet, prezenți la multe dintre acțiunile de promovarea a Sibiului.

Untitled design (72)

Printre lucrurile pe care un turist le poate face și descoperi în județul Sibiu se numără și descoperirea pasiunii pentru un meșteșug vechi – ceramica de Nocrich. Am aflat despre activitățile la care pot lua parte turiștii de la Alin Ciocea și Bálint Csaba de la Centrul Cercetășesc Nocrich în vreme ce pe scena Forumului ne era făcută o demonstrație de olărit.

Untitled design (71)

Am aflat detalii despre implicațiile pentru turismul sibian al un eveniment care antrenează de la an la an tot mai mulți localnici și turiști: Maratonul Internațional Sibiu, de la Ciprian Ciocan.

Untitled design (84)

De la Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul celui mai de impact Târg de Crăciun din România – cel de la Sibiu – am aflat cum a crescut acest eveniment în ultimii ani, și despre cum este el promovat în primul rând pentru a atrage turiștii în zonă.

Untitled design (80)

Dintre prezentările de la final ne-a atras atenția cea referitoare la importanța Social Media în promovarea destinațiilor, temă prezentată de Carmina Nițescu de la turismmarket.com. O lecție excelentă de marketing de destinație (și nu numai) ne-a oferit la final Simion Giurcă (Future choice, Viena) cu prezentarea ”10 Porunci”.

Untitled design (73)

Acestea sunt doar o parte din mulțimea de proiecte dragi comunității dar și cu valoare turistică veritabilă care au fost prezentate pe parcursul întregii zile. Fiecare prezentare ne-a făcut să ne dorim să mergem și să experimentăm pe loc activitățile propuse, așa că ne putem doar imagina cum pot fi ele văzute prin ochii turiștilor.
În încheiere, SC GEA Strategy & Consulting SA a prezentat planul strategiei de marketing a destinației turistice județul Sibiu pentru perioada 2018-2020 în vederea consolidării poziției Sibiului ca destinație turistică de calitate, sustenabilă și competitivă pe plan național și internațional.

Mulțumim organizatorilor pentru invitație și salutăm inițiativa de a crea un astfel de evenimente care susține colaborarea și acțiunea integrată a diverșilor operatori din turism!

Credit foto: Daniel Bălțat