Eventya Info Kiosk

Eventya Info Kiosk într-una din cele mai faimoase zone ale României: Transfăgărășanul

Info Kiosk-urile bazate pe tablete Android de mari dimensiuni sunt o extensie perfectă la materialele convenționale de tip print.

Cârțișoara are unul dintre Info Centerele Turistice din județul Sibiu care a implementat un sistem digital de prezentare a Ghidului Turistic al zonei. Muzeul Badea Cârțan din Cârțișoara își întâmpină acum vizitatorii cu un ghid multimedia interactiv care cuprinde atracțiile turistice, locurile de cazare, istoria locurilor, dar și agenda de evenimente din zonă.

Materialele printate, cum ar fi flyere-le , pliantele și hărțile sunt, fără îndoială, utile turistului care are nevoie la fața locului de informare și localizare a atracțiilor pe care vrea să le atingă viziteze în zona respectivă. Totuși limitarea materialelor printate din punctul de vedere al conținutului și informațiilor la zi este una evidentă. Acesta este și motivul principal pentru care un sistem turistic online digital, așa cum este Eventya Info Kiosk, poate lărgi perspectiva turistului curios să descopere punctele interesante ale unei zone, istoria locului, precum și locurile de cazare sau serviciile de care poate dispune în împrejurimi.
Tehnologie digitală Touch Screen într-o casă memorială de peste 100 de ani
Casa în care a locuit Badea Cârțan, țăranul român care a călătorit pe jos până la Roma pentru a vedea cu ochii săi  Columna lui Traian, găzduiește câteva obiecte care au aparținut marelui român, dar și artefacte, fotografii și fascinante povestiri din acestă zonă a Munților Făgăraș. Poate părea surprinzător că Primăria comunei a decis instalarea unui Info Kiosk Digital într-un asemenea muzeu de tip casă memorială, însă amenajarea Info Centerului Turistic chiar în holul Muzeului, a fost una din condițiile prevăzute în contractul de finanțare.
Instalat chiar la intrarea în Casa Memorială, punct de atracție pentru mii de turiști, Kioskul Eventya pune la dispoziție rapid, elegant și intuitiv informații diverse despre zona Cârțișoara – Transfăgărășan – Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, cum ar fi:
     – facilitățile de cazare din zonă: pensiuni, moteluri, cabane – cu date de contact și poziționare pe hartă
     – rutele și traseele turistice: trekking, hiking, biking ș.a
     – istoria locurilor
Beneficii ale Info Center-ului Turistic Cârțișoara:
1. Soluție la cheie, fără bătăi de cap: conținutul ghidului turistic a fost redactat de către echipa noastră și încărcat în platforma e.Cloud la care aplicația Android de pe Kiosk este conectată.
2. Costuri zero pe viitor pentru modificarea conținutului ghidului turistic.
3. Costuri zero pentru noile funcționalități -update-uri în software-ul Kioskului
4. Turiștii primesc rapid, modern și comod informațiile relevante despre zona Cârțișoara – Transfăgărășan
5. Promovarea business-urilor de servicii de turism din zonă: cazare, mâncare, ghizi turistici, facilități sportive ș.a