Turismul este industria pe care aplicațiile mobile se mulează poate cel mai bine. Hărți, trasee, descrierea de obiective turistice și operatori, review-uri și evenimente te ajută să-ți planifici călătoria oriunde. Cu cât conținutul este mai autentic și mai amănunțit, cu atât mai bine! Ce instrumente utile folosesc aplicațiile turistice și ce le face atractive?
1. Funcționează off-line
Deși internetul din România funcționează mult mai bine decât în alte țări, există momente când ai prefera să folosești o aplicație off-line, să ai informațiile descărcate în telefon.
Aplicația Oradea City permite descărcarea și utilizare în off-line, lucru primit cu deschidere atât din partea localnicilor cât și a oaspeților orașului. Cu informații utile despre locurile de vizitat și lucrurile de făcut în Oradea, aplicație oferă o imagine de ansamblu asupra capitalei art nouveau din România cu și fără conexiune la internet.
2. Răspunde nevoilor vizitatorilor
Toți bugetarii au primit vouchere de vacanță, ceea ce înseamnă peste 1,21 milioane de persoane. Nu e de mirare că întrebarea „care sunt unitățile de primire turistică care acceptă tichete de vacanță?” a devenit virală. Visit Harghita a găsit soluția optimă prezentării lor printr-un simplu filtru. Tot ce au avut de făcut a fost să adauge o nouă caracteristică de pagină de tip „vouchere de vacanță” pe care au adăugat-o fiecărei structuri de cazare care oferă această facilitate.
3. Povestește
O metodă interactivă și inovativă de prezentare a obiectivelor turistice este ghidul audio, deoarece oferă vizitatorilor o experiență mai bogată, contemplarea obiectivelor în paralel cu vizualizarea acestora: Visit Harghita Audio Guide
Audio guide-ul se încarcă sub forma unei înregistrări MP3. Înregistrarea în studio a unei voci profesioniste (actor, mc, etc.) în mai multe limbi, garantează calitatea. Costurile variază în funcție de prestatorii de servicii de la 50 – 100 ron / înregistrare.
4. Filtrează
Să presupunem că ești în județul Covasna și dorești să te bucuri de câteva ore de echitație. Aplicația Visit Covasna te va ajuta să identifici toate centrele de echitație în funcție de distanța față de locul în care te găsești. Dacă ai prefera să alegi un loc în funcție de recomandările altora, poți alege varianta de filtrare pentru „recenzii” sau „colecții” și le vei găsi pe cele mai urmărite și apreciate.
5. Te ghidează
Ne mândrim cu atâtea atracții turistice în România, încât DMO-urile sunt nevoite să le organizeze în diferite forme pentru a le promova. Harta interactivă este una dintre posibilități, înșirând obiectivele dorite în rute turistice tematice. Acestea pot fi trasee turistice ghidate (exp), tururi de bicicletă, etc. Ex: Traseul de descoperiere a județului Timiș marca Discover Timiș
Modulul „în apropierea ta” prezentat în articolul despre Argeș Ghid arată cum poți folosi un App pentru a găsi cele mai apropiate obiective turistice.
6. Implică operatorii
Turismul se bazează în primul rând pe activitatea operatorilor din turism ai regiunii. Imaginați-vă cum ar fi dacă informațiile tuturor ar fi centralizate și actualizate într-un singur App? Spre exemplu, fiind aplicația oficială a Primăriei Municipiului Sibiu, toți organizatorii de evenimente susținuți de instituție prin agenda culturală sunt obligați prin contractul de finanțare să posteze evenimentele în Sibiu City App. Nerespectarea criteriului atrage sancțiuni financiare. Iată cum s-a ajuns la peste 250 de manageri de pagini activi.
7. Implică utilizatorii
Pentru asta am extins granițele documentării la nivel european și am găsit aplicații turistice a căror conținut se baza pe experiențele localnicilor. Se pare că tendința redare a conținutului generat de utilizatori (text și fotografii deopotrivă) ia amploare și în aplicațiile turistice.
App-ul îndeamnă turiștii să descopere mai bine teritoriul prin intermediul unui joc în care trebuie să așezi pinurile unor obiective turistice pe hartă. Smart, educativ și atractiv!
8. Actualizează conținutul
Nu putea lipsi aplicația celui mai popular oraș din Europa: Paris. Aplicația turistică a celor de la Ulmon oferă un conținut fresh, jonglând cu recomandările lucrurilor de făcut și de văzut și cele mai faimoase cafene, muzee de artă parcuri tematice unde poți savura la propriu vacanța în faimoasa capitală. Le vei putea selecta în funcție de preferințe.
În concluzie doar înțelegerea cu adevărat a oamenilor care utilizează aplicația poate conduce cu adevărat la un App util, prietenos și ușor de folosit.