Redescoperă centrul istoric al Sibiului cu ghidul audio dedicat

Alternativă de petrecut timpul în aer liber în Sibiu, explorarea centrului istoric prin autoghidare audio, nenumărate povești spuse într-o plimbare pe cele mai frumoase străzi ale Sibiului – sunt câteva obiective atinse de noul ghid audio Sibiu City App.

Descoperă Sibiul pe cont prorpiu

Viața orașului s-a schimbat negreșit în ultimul an. Forfota vizitatorilor, nenumăratele activități și evenimente aproape au dispărut ducând cu ele viața tumultoasă a Sibiului.

Prin ghidul audio Sibiu City App, te invităm să redescoperi centrul istoric al Sibiului. Nenumărate povești și legende sunt dezvăluite printr-un tur ghidat de aproximativ 2 ore. Traseul pornește din Centrul de Informare Turistică din incinta Primăriei Municipiului Sibiu, trece prin Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, străbate strada Mitropoliei, parcul Astra, pietonala Nicolae Bălcescu, strada Cetății și revine în Piața Mare pe strada Arhivelor. Obiectivele întâlnite și istoria acestora sunt prezentate în 27 de capitole de informație în format audio. 

Ghidul audio susține strategia de digitalizare și modernizare a instrumentelor de comunicare oferite de Primăria Municipiului Sibiu. În același timp contribuie la revitalizarea turismului, oferind o metodă alternativă de petrecere a timpului liber. 

Ghidul digital devine o soluție mai prietenoasă cu natura, oferind o alternativă materialelor tipărite: hărți sau broșuri. 

Sibiul de aproape și de departe

Turul audio oferă posibilitatea de explorare a centrului istoric al Sibiului în timp real cu ajutorul hărții interactive sau din confortul căminului propriu folosind smartphone-ul. Turul este susținut de fotografii cu detalii despre obiective și peisaje inaccesibile în momentul actual. Pentru cei care doresc să afle mai multe informații, au la dispoziție o serie de răspunsuri despre informații mai puțin cunoscute. De ce se mai numește Sibiul și „orașul roșu”? Știai că pavajul de culoare roșie din Piața Mare marchează locul unor statui care se mai găsesc și azi în oraș? Ai idee de ce clădirea Filarmonicii de Stat din Sibiu se mai numește și Sala Thalia? Iată câteva întrebări a căror răspunsuri le poți asculta în ghidul audio al centrului istoric.

Conceput cu atenție la detalii

Pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a ghidului audio acesta a fost conceput prin consultarea ghizilor de turism profesioniști ai orașului iar informațiile au fost validate de istorici. Înregistrările au fost create în studio profesionist iar vocea aparține actriței Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Emőke Boldizsár. Imaginile actuale au fost create special de fotograful profesionist Gabriela Cuzepan Bebeșelea.

Bineînțeles, un ghid digital nu va putea înlocui niciodată un tur ghidat de ghizii de turism ai orașului, de aceea regăsești lista acestora în completarea ghidului audio.

Sibiu City App, din 2013

Aplicația oficială a Primăriei Municipiului Sibiu este utilizată în medie de 6000 de persoane pe lună. Din momentul prezenței în Google Play și Apple Store, aplicația a fost descărcată de peste 50000 de ori. 

Descarcă aplicația gratuit și ascultă povestea Centrului istoric al Sibiului!