Care sunt avantajele unui ghid audio Eventya?

Istoria unui loc rămâne aceeași, dar modul în care este prezentată trebuie adaptată la instrumentele de comunicare ale prezentului. În lipsa evenimentelor și activităților la care vizitatorii obișnuiau să participe, destinațiile turistice oferă o alternativă de petrecut timpul liber, explorând împrejurimile cu ajutorul unui ghid audio. Care sunt avantajele unui ghid audio Eventya?

Interpretarea informației 

Cu toții am auzit povești spuse de bunici, citite de părinți din cărți de povești, proiectate pe perete prin diafilme, la televizorul cu „purici”, la cinematografele 3D sau prin ochelarii VR.  Fiecare generație este caracterizată și de instrumentele diferite de comunicare, iar dacă dorești să comunici cu aceasta, nu e suficient să vorbești pe limba ei, ci și pe canalul de comunicare dedicat.
Prezentul este despre relaționarea cu informația prin intermediul telefoanelor mobile, cererea pentru aplicații mobile fiind în continuă creștere. 
Aplicațiile mobile Eventya dezvoltă permanent funcționalități care să răspundă necesităților prezentului. Unul dintre modulele valorificate în timpul pandemiei a fost cel al ghidului audio. 
Poveștile și istoria scrisă este concentrată într-un rezumat narat. Ascultarea informației în timpul privirii obiectivului despre care se vorbește crește, fără îndoială, calitatea experienței de vizitare. Contribuie în același timp la înlesnirea accesului la informație. 
Calitatea ghidului audio depinde, bineînțeles, de modul de prezentare a informației, de vocea interpretului și profesionalismul înregistrării. Chiar dacă presupune costuri suplimentare, în înregistrările ghidurilor Eventya a apelat întotdeauna la profesioniști: informații pertinente, vocea unor interpreți de profesie (actori), înregistrări efectuate în studiouri. 

Soluții multiple de organizare a informației

Ghidul audio este un grup de profile care conțin fișiere audio. Acestea se pot organiza în funcție de conceptul ghidului sub orice formă. Fie se adaugă un ghid al obiectivelor de notorietate ce se doresc promovate mai intens, fie sub forma obiectivelor din apropiere (vezi Muzeul ASTRA APPsau sub forma unui traseu turistic ghidat (vezi ghidul audio Sibiu City App, unde povestea te ajută să găsești obiectivele prin ghidarea audio.
Muzeul ASTRA App
Fiecare variantă depinde de conceptul și ideea ghidului, dar trebuie ținut cont de câteva reguli de bază. Din documentarea și experiența Eventya, un fișier audio nu ar trebui să fie mai lung de 60-90 de secunde, iar un traseu tematic nu ar trebui să depășească 90 de minute.

Destinație inteligentă

Prin accesul la informație, direct de pe telefoanele mobile personale prin aplicațiile mobile personalizate, ghidurile audio contribuie la dezvoltarea programelor smart city.
Audio guide-ul oferă o alternativă hărților și broșurilor tipărite, îmbunătățind astfel sustenabilitatea. 
Prin informația auditivă, acesta contribuie la accesul la informație și pentru persoanele cu dizabilități (nevăzători sau persoane a căror acces în anumite spații este mai greoaie).
Nu în ultimul rând, actualizarea informațiilor devine mult mai practică și rapidă pentru operatorii care promovează destinația.
Ghidul audio susține strategia de digitalizare și modernizare a instrumentelor de comunicare între oameni și instituții.

Feedback-ul

Unul dintre aspectele importante ale informației devine feedback-ul. Ghidurile audio permit utilizatorilor să completeze informațiile sau să-și exprime părerea despre ceea ce au ascultat / văzut într-un comentariu. Datorită recenziilor oferite obiectivele devin mai populare. În același timp, oricine are posibilitatea de a distribui pagina locului vizitat pe paginile de socializare printr-un singur click pe butoanele dedicate.

De unde începe construirea unui ghid audio?

Clienții Eventya pot cere automat activarea modulului audio.
Pentru a veni în sprijinul clienților actuali și viitori, am realizat o serie de oferte care includ:
  • conceptul dezvoltării ghidului audio;
  • servicii de creare de conținut în toate limbile aplicației;
  • imagini de foarte bună calitate;
  • voce pentru narațiunea informațiilor;
  • înregistrare audio în studio profesionist;
  • consultanță pentru promovarea ghidului audio.

 

Contactează-ne pentru mai multe informații pe support@eventya.net sau +40786509683.