Muzeul ASTRA se prezintă într-un ghid de ultimă generație

Muzeul ASTRA lansează prima aplicație mobilă cu ghid audio

Tradiția se poate păstra și transmite mai departe doar prin adaptarea permanentă la prezent și folosirea metodelor de comunicare de ultimă generație. Cea mai importantă instituţie etnomuzeală din România, Complexul Naţional Muzeal ASTRA, lansează aplicația mobilă ASTRA Museum App. Ghidul digital devine un instrument interactiv de interpretare și descoperire a patrimoniului muzeului în aer liber.

Ascultă povestea!

Ghidul audio facilitează accesul la informație a vizitatorilor, care pot asculta poveștile gospodăriilor pe care le privesc. Informațiile prezentate scurt și la obiect sunt „presărate” de efecte sonore speciale. Astfel, când citim despre gospodăria de marmurar auzim sunetul uneltelor ce prelucrează roca, iar fundalul sonor al poveștii gospodăriei pastorale din Poiana Sibiului este o melodie populară din Mărginimea Sibiului. Nu în ultimul rând, auto-ghidarea audio devine un instrument important și util în contextul actual al pandemiei.

Tot ce trebuie să știi despre Muzeul ASTRA

Știai că Muzeul ASTRA a fost conceput sub egida Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, înfiinţată în 1861? Ai idee când a avut loc prima expoziție sau cum a început construcția muzeului în aer liber? Află istoria muzeului și informații generale din articolele aplicației. 

Ai la un click distanță detalii actualizate despre regulamentul de funcționare, program, prețul biletelor și datele de contact, chiar și modul în care poți ajunge la una din intrările muzeului.

Ce faci în muzeul în aer liber

Pentru unii, o plimbare prin muzeu este rețeta absolută de relaxare. Pentru cei mai activi, aplicația mobilă oferă informații despre servicii, activități și calendarul actualizat al tuturor evenimentelor. Află când poți să pedalezi pe aleile muzeului sau de unde poți închiria trăsura trasă de cai sau tricicleta electrică? Cine dansează pe scena de pe lac? Ce e cu mega ecranul gonflabil? De unde vine mireasma de bunătăți la ceaun sau plăcinte? Ce pot face copiii? Unde sunt atelierele de meșteșugărit?

Deschide calendarul evenimentelor pentru a afla ce se petrece în diferitele locații special amenajate pentru evenimentele muzeului. 

Harta cu informații utile

Cele 100 de ha împânzite de cele peste 6 km de alei necesită câteva ore bune pentru a fi parcurse. Vizita poate fi îmbunătățită cu o pauză de cafea sau servirea mesei. Găsești în aplicație harta obiectivelor culturale dar și structurile de alimentație, toaletele și locațiile evenimentelor. Filtrul te va ajuta să le selectezi doar pe cele care te interesează. Click pe pinurile afișate pe hartă pentru mai multe detalii și distanța față de poziția ta pe hartă. 

Părerea vizitatorilor contează!

Misiunea Muzeului ASTRA este, de mai bine de 100 de ani, aceea de a conecta audiența cu valorile tradiționale, prin adaptarea continuă la nevoile culturale ale societății. Vizitatorii muzeului sunt invitați să-și exprime părerea despre obiectivele vizitate oferind recenzii și comentarii utile și altor vizitatori.

ASTRA Museum App este aplicația Complexului Național Muzeal ASTRA .

Se descarcă gratuit din Google Play și Apple Store.

Citește mai multe despre funcționalitățile ASTRA Museum App