Aplicația România Sălbatică, un ghid complet despre natura țării noastre, este acum disponibilă

Aplicația România Sălbatică, cel mai complet ghid despre natura țării noastre, a fost lansată pe 21 martie, chiar de Ziua Internațională a Pădurilor, și poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store

Aplicația România Sălbatică: descoperă natura României și învață despre ariile protejate ale țării noastre

Aplicația România Sălbatică își propune să țină utilizatorii permanent conectați la natură și să îi ajute să înțeleagă mai bine importanța biodiversității din țara noastră. Cu ajutorul ei natura României poate fi descoperită, în mod structurat pe regiuni: Munții Carpați, pădurile virgine, Dunărea și Delta, Marea Neagră sau regiunile biogeografice.

Încă de la început ne-am dorit ca proiectul România Sălbatică să unească atât pasionații de natură cât și ONG-urile de mediu sau administrațiile de parcuri naționale și naturale într-o platformă comună. Am simțit mereu că există o ruptură de comunicare între aceste segmente, nu din rea voință, ci mai degrabă din cauza unui limbaj diferit. România Sălbatică a venit ca un ajutor, iar pe lângă filmul documentar, albumul de fotografie și website-ul nostru, aplicația va ajuta și mai mult la acest demers, deoarece aduce mai aproape natura de cei care o iubesc sau care luptă să o protejeze. Ne-am dorit foarte tare să creăm această punte de legătură între biodiversitatea țării noastre, uneori prezentată prea rigid și abstract, și cei care își doresc să o cunoască prin pași simpli și la îndemână. În același timp, ne dorim ca toate informațiile despre proiectele de mediu și conservare să fie mult mai bine cunoscute de către publicul larg, iar acesta este următorul aspect la care lucrăm.”, a declarat Dan Dinu, inițiatorul proiectului România Sălbatică.

Aplicația România Sălbatică: cu ajutorul aplicației noastre natura României nu a fost niciodată mai accesibilă și mai ușor de înțeles

Folosind aplicația România Sălbatică pasionații de natură sau cei care vor să cunoască mai bine tainele ei, își pot crea un cont în care să salveze o listă  cu zone pe care doresc să le viziteze și să adauge evenimente naturale în calendar. În plus, au acces la sfaturi și recomandări despre toate aceste zone și trasee, la fotografii spectaculoase cu peisaje, faună sau floră, realizate de membrii Forona (Organizația Fotografilor de Natură din România), precum și la informații complete despre parcurile naționale și naturale ale României, dar și despre alte arii naturale protejate.

Oamenii au nevoie de natură pentru a putea supraviețui și pentru a se putea dezvolta. Avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității. Ne bucurăm că astăzi există aplicația România Sălbatică ce înglobează informații, fotografii, documentare, filme și alte date relevante despre natură. WWF România susține acest proiect în care natura României nu a fost niciodată mai accesibilă și mai ușor de înțeles. Împreună, construim un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura, așa cum e normal”, a declarat Orieta Hulea, director general WWF România.

România Sălbatică, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră

După 11 ani de producție 100% autohtonă, proiectul România Sălbatică s-a concretizat în 2021 într-unul dintre cele mai apreciate documentare din box-office-ul românesc, cu peste 25.000 de spectatori, urmat în 2022 de lansarea unui making-of de aproape două ore despre provocările nevăzute din culisele acestor 11 ani, devenit la rândul său una din cele mai accesate producții din catalogul platformei TIFF Unlimited.

Documentarul a obținut anul acesta și 5 nominalizări în cadrul Galei Premiilor GOPO care se va desfășura pe 19 aprilie: Cel mai bun documentar, Cea mai bună imagine, Cel mai bun sunet, Cea mai bună muzică originală și Cel mai bun debut.

Cei care vor să vadă Povestea România Sălbatică, making-of-ul lansat anul acesta, îl pot găsi disponibil în perioada următoare pe platforma TIFF Unlimited. Prețul unui bilet este de 3 USD + TVA, iar câștigurile strânse din vizionare sunt folosite pentru a face posibilă în continuare dezvoltarea resurselor pentru informarea și educarea publicului larg despre importanța conservării biodiversității din țara noastră.

O altă formă prin care puteți susține proiectul România Sălbatică și dezvoltarea continuă a portalului către cele mai importante arii protejate ale României, este achiziționarea albumului foto realizat de Dan Dinu – peste 250 de pagini cu fotografii și informații din parcurile naționale și naturale, plus alte arii protejate deosebite, și imagini cu majoritatea speciilor emblematice din România. Până acum peste 600 de albume au fost donate în școli și biblioteci din toată țara, cu ajutorul ONG-urilor și a comunității din spatele proiectului.

Despre Eventya

Din 2013 ajutăm organizațiile și instituțiile să comunice cu publicul lor, realizând servicii și produse personalizate pentru fiecare instituție. Credem că succesul nostru depinde de succesul colaboratorilor, de aceea construim serviciile și produsele noastre în jurul nevoilor lor.

Dintre proiectele cu care ne mândrim, amintim: Sibiu City App, Visit Harghita App, Visit Covasna, Galați City App, Piatra Neamț City App, Muzeul Astra, FITS App, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong.

Fotografii © Dan Dinu