S-a lansat aplicația mobilă care te ajută să descoperi tărâmul fascinant al bisericilor fortificate din Transilvania

Experience Fortified Churches / Descoperă Bisericile Fortificate / Kirchenburgen Entdecken, aplicația oficială a Fundației Biserici Fortificate, este un instrument interactiv pentru a descoperi și experimenta bogatul patrimoniu cultural al bisericilor fortificate din Transilvania. Aplicația este disponibilă gratuit pentru Android şi iOS, iar conținutul poate fi accesat în trei limbi: română, engleză și germană. Lansarea a avut loc la Târgul de Ecoturism, eveniment organizat în cadrul Programului „Anii Drumeției” de către Consiliul Județean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Realizarea unei aplicații de mobil vine ca o urmare firească a interesului tot mai mare pentru turismul de patrimoniu, regiunea Transilvaniei devenind în ultimii ani o destinație de călătorie populară pentru turiștii străini și autohtoni. Printre principalele atracții ale acestei regiuni se numără cele peste 160 de biserici fortificate, un patrimoniu cultural european unic, datorită diversității și densității obiectelor de arhitectură, care în marea lor majoritate și-au păstrat nealterată forma lor medievală. Edificate de către sași în secolele XII – XIV și XVIII în Transilvania, bisericile fortificate reprezintă un simbol al multiculturalității specifice acestei regiuni. 

Ne-am dorit ca prin această aplicație să promovăm bisericile fortificate din Transilvania, facilitând accesul la informațiile de interes, precum actualizarea în timp real a datelor de contact, programul de vizitare sau modalitatea de acces. Platforma este colaborativă, aspect care contribuie la actualizarea permanentă a conținutului, fiind dedicată deopotrivă comunității și vizitatorilor. În acest sens lansăm pe aceasta cale o invitație deschisă comunităților interesate să ni se alăture în acest demers.” a declarat Ramona Laczko David, manager cultural al Fundației Biserici Fortificate. 

Poți afla acum mai multe despre cele mai frumoase și bine conservate biserici fortificate cu ajutorul aplicației Experience Fortified Churches (Descoperă Bisericile Fortificate). Pe lângă informațiile despre biserici, aplicația include și recomandări cu locuri de cazare sau restaurante aflate în proximitatea acestora. O altă funcționalitate utilă este modulul de căutare „În apropierea mea”, care permite localizarea pe hartă a principalelor puncte de atracție aflate lângă o anumită biserică fortificată.

 

Modulul de știri integrat va informa cu privire la principalele știri și noutăți: fie că este vorba despre restaurarea unei biserici sau inaugurarea unui nou spațiu de cazare inedit, utilizatorii vor putea afla în permanență detalii urmărind secțiunile „Inspiră-mă” și „Focus” din aplicație. 

 

Aplicația este disponibilă gratuit în

App Store și Google Play

și a fost construită pe #platformaEventya

 

Despre Eventya

Din 2013 ajutăm organizațiile și instituțiile să comunice cu publicul lor, realizând servicii și produse personalizate pentru fiecare instituție. Credem că succesul nostru depinde de succesul colaboratorilor, de aceea construim serviciile și produsele noastre în jurul nevoilor lor.

Dintre proiectele cu care ne mândrim, amintim: Sibiu City App, Visit Harghita App, Visit Covasna, Galați City App, Piatra Neamț City App, Muzeul Astra, FITS App, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong.

Fotografii ©Experience Fortified Churches