Lansare Reghin City App

Lansare Reghin City App, o aplicație pentru promovarea turismului, afacerilor și simplificarea demersurilor administrative

Municipalitatea din Reghin a lansat joi, 24 Mai 2018, aplicaţia Reghin City App pentru promovarea turistică şi antreprenorială, precum şi pentru facilitarea comunicării directe dintre cetăţean şi autoritatea locală, conform strategiei de e-guvernare, devenind astfel al treilea oraş din ţară care foloseşte toate modulele Eventya City App.

Cum a demarat proiectul Reghin City App?

„Proiectul Reghin City App a pornit în urmă cu 3 săptămâni. Am fost contactați de Primăria Reghin în urmă cu două luni, au găsit nişte abordări similare pe care noi le-am realizat în România şi Anglia şi au dorit un proiect asemănător. Ne-am mişcat destul de repede, fiindcă vorbim despre un software care se personalizează şi se adaptează”, a declarat Ionuţ Munteanu, managerul companiei Eventya, care a implementat sistemul.

Aplicație pentru turiști și localnici

Aplicaţia conţine informaţii şi funcţionalităţi pentru două segmente de utilizatori, localnici şi turişti.

Sunt informaţii cu caracter turistic – ce poţi să faci, unde poţi să mergi în Reghin, dar şi pentru localnici – de la locuri de joacă pentru copii, până la parcuri, zone de agrement şi informaţii de natură publică, ce pot să vină din partea Primăriei.

Localnici

Modulul de Raportări incidente

Nu în ultimul rând, conţine un modul de incidente, la care localnicii pot raporta anumite lucruri pe care le sesizează în oraş – copaci căzuţi, probleme cu gunoiul, cu electricitatea, etc … Acestea ajung într-o aplicaţie pe care o foloseşte Primăria, o aplicaţie utilitară de tip web, conectată cu aplicaţia mobilă, unde aceste sesizări intră într-un flux operativ, 100% digital, înlăturând birocraţia cu care suntem obişnuiţi, ele urmând să fie repartizate departamentelor avizate” (Ionuț Munteanu).

Utilizatorul primeşte în permanenţă notificări legate de statusul sesizării sale, intenționându-se în acest fel realizarea unui schimb util între cetăţean şi instituţia abilitată să rezolve o anumită problemă.

Raportare Incidente

 

Descarcă Reghin City App

Aplicaţia este pusă la dispoziţie de municipiul Reghin şi se poate descărca gratuit din App Store sau Google Play. Până în prezent, 6 oraşe din ţară folosesc aplicaţia, însă unii au implementat doar module de ghid turistic, alţii au inclus și aceste module de smart city. Reghin este printre puţinele oraşe, alături de Sibiu și Mioveni,  care foloseşte toate modulele puse la dispoziţie către comunitate”. (Ionuţ Munteanu).

Maria Precup, Primarul Municipiului Reghin, despre Reghin City App

La început am avut o oarecare reticență și le mulțumesc tinerilor cu care eu colaborez foarte bine, la fel și informaticienilor care mi-au oferit o prezentare care m-a șocat. Am rămas mută de câte nu știm noi și cât de multe lucruri se pot face pentru a ne ușura munca.

Acest lucru a fost cel care m-a determinat să accept acest serviciu, această aplicație și sunt convinsă că atunci când lumea va conștientiza ca și mine, va fi de bun augur și foarte căutat acest serviciu din care toți avem de câștigat. În primul rând cetățenii, turiștii și nu în ultimul rând administrația publică, pentru că ne vin toate informațiile pe care nu le putem acoperi cu ajutorul personalului din primărie pe raza municipiului Reghin și a zonelor din jur.” (Sursa declarație)

Sursă foto: pagina de Facebook a Doamnei Maria Precup

 

Identitate vizuală aplicație Reghin City App

Eventya, împreună cu Primăria Reghin, a realizat și identitatea vizuală a aplicației ce reflectă un simbol bine cunoscut din Reghin, Piramida Viorilor.

Descarcă gratuit aplicația iOS aici.

Descarcă gratuit aplicația Android aici.

Website-ul Reghin City App