Safe Place to travel

5 modalități prin care destinațiile turistice atrag turiști în perioada de recuperare post-COVID, folosind platforma Eventya

Multe dintre destinațiile turistice din România și din afara țării încep să-și redeschidă porțile pentru turiștii locali și internaționali.

După eliminarea unor restricții de mobilitate, destinațiile se lovesc acum de reticența turiștilor de a reîncepe călătoriile la nivelul la care erau în perioada anterioară.

Totuși, câțiva dintre clienții Eventya, au făcut primii pași către atragerea de turiști locali și internaționali. Iată câteva din ideile pe care le-au pus în aplicare și pe care le poți folosi în destinația ta turistică în perioada de recuperare:


1. VisitCovasna promovează destinația ca #SafePlace pentru călătorii

Covasna Safe Place to travel

Echipa Visit Covasna contribuie la relansarea turismului covăsnean prin campania Visit Covasna Safe Place, care prezintă județul Covasna ca pe o destinație care oferă calitate, experiențe și siguranță.

Aceasta constă în acordarea certificatului Safe Place acelor unități de cazare care au introdus măsuri de protecție în vederea practicării turismului în condiții de siguranță. Prin aceste măsuri se contribuie la păstrarea sănătății personalului, precum și la primirea turiștilor în condiții de siguranță. VisitCovasna extinde continuu lista locațiilor SafePlace și le promovează în aplicațiile mobile și în website.

Covasna Safe Place to travel

Tot pentru creșterea încrederii turiștilor, echipa a demarat o serie de interviuri cu proprietari de hoteluri și pensiuni despre măsurile extraordinare de siguranță pe care le iau acum.

Logo-ul VisitCovasna a fost adaptat într-un mod creativ pentru campania #SafePlace astfel încât să poată fi folosit și în campaniile Social Media.

Covasna Safe Place to travel


2. Sibiu a fost inclus în Top 20 Forbes.com „Summer In Europe: The 20 Safest Places For Travel And Tourism Post-Coronavirus”

Sibiu Safe Place to Travel

Datorită măsurilor pe care le-a luat de-a lungul ultimilor ani, Sibiu are acum multe spații verzi, zone generoase de relaxare pietonale și este unul dintre orașele din Europa cu cea mai bună calitate a vieții. Sibiul este dedicat turismului sustenabil bazat pe respectul față de natură și față de oameni.

În România au fost de 15 ori mai puține cazuri de Covid-19 față de țările cele mai afectate din Europa. Pe lista celor mai sigure destinații de vacanță sunt incluse 20 de regiuni din Europa. În aceste locuri – spun reprezentanții European Best Destinations – cazurile de COVID-19 au fost puține și riscul de îmbolnăvire este redus.

Sibiul și-a redeschis muzeele și Centrele de Informare turistică de la 1 Iunie . Va fi redeschis mai pe larg pentru turiști de la 1 Iulie.

Acest titlu acordat de revista Forbes.com a adus un val de încredere pentru turiștii locali sau internaționali care vor să-l viziteze anul aceasta.

Echipa de markting Sibiu City App a profitat de acest titlu acordat de Forbes și a promovat în aplicațiile mobile și în website articolul.


3. Orașul Sibiu a făcut un filmuleț de promovare „Sigur.Sibiu!”

Primăria Municipiului Sibiu a realizat acest film ce prezintă măsurile concrete de siguranță pe care le iau cei din HORECA și muzeele pentru a proteja turiștii.

Filmulețul este încă prezent în prima pagină a aplicației oficiale a Primărie Sibiu: Sibiu City App dar și pe canalele sale Social Media.


4. Sibiu încurajează turismul local prin picnicuri locale

evenimente locale sibiu
Sursă poză: pagina de Facebook Asociația My Transylvania.

Pentru că în faza aceasta, post-covid, oamenii preferă să exploreze mai ales împrejurimile, cei de la Asociația My Transylvania au început să organizeze evenimente „în jurul stânei”. Oamenii sunt dispuși să călătorească în proximitate, în excursii de 1-2 zile – drumeții sau picnicuri locale.

Cristian Cismaru, reprezentant Asociația My Transylvania: „Despărțim insulele de mâncare în locuri unde să nu se mai formeze cozi și limităm numărul de participanți. Faptul că ne restrângem la grupuri mai mici, oferim o variantă de sejur în mod individual, ne face destinația mai sigură.”

Cele mai noi evenimente organizate de ei sunt:
Transilvanian Brunch – Hosman, Sibiu – 27.06.2020 și Picnic în Cindrel – Cisnădioara, Sibiu – 21.06.2020. Siguranța este dată de numărul redus de participanți și de faptul că activitățile sunt în aer liber.

În platforma Sibiu City App deja încep să apară cu precădere evenimentele locale, destinate mai degrabă localnicilor, alături de evenimentele online care au fost prezente în perioada de carantină. Multe din ele sunt promovate prin Push Notification către publicul lor țintă, locuitorii din zona Sibiului.


5. VisitHarghita a făcut un ghid despre cum poți vizita Harghita din propria casă

cum poți vizita Harghita din propria casă

Pentru a proteja sănătatea turiștilor în perioada pandemiei, Visit Harghita a pregătit un ghid online de vizitare a destinației lor.

Cum puteți vizita online Harghita? O vizită on-line la Muzeul Haáz Rezső din Odorheiu Secuiesc dar și la alte muzee, explorați 3D Salina Praid, ascultați în aplicația mobilă oficială ghidul audio cu cele mai importante atracții turistice … și multe idei.

Strategia Harghitei: „Planificați acum și vizitați mai târziu!


Sursa poză cover articol: Asociația My Transilvania