Crearea conturilor de dezvoltator în Google Play, App Store și Huawei App Gallery

Din motive tehnice și de securitate este necesar ca dezvoltatorii tuturor aplicațiilor din platforma Eventya să își creeze propriul cont atât în App Store cât și Google Play.

Fiind vorba de ghiduri digitale ale unor destinații turistice sau aplicații oficiale ale unor orașe sau județe, politica Apple și Google impune ca acestea să fie sub egida conturilor dezvoltatorilor oficiali. În caz contrar aplicațiile vor putea întâmpina probleme la publicarea următoarelor update-uri sau, în cel mai rău caz, aceasta pote fi chiar dezactivată din store-uri.

Vă prezentăm pașii procesului de înrolare și câteva informații utile de avut în vedere. Eventya va rămâne în continuare la dispoziția dumneavoastră prin suport tehnic online.


Crearea unui cont de dezvoltator (developer) în Apple Store

 

 

Pentru crearea unui cont de organizație sunt necesare:

1. Apple ID – Contul de autentificare Apple

2. Numărul DUNS

D.U.N.S. (DATA UNIVERSAL NUMBERING SYSTEM) este un număr unic format din 9 cifre de identificare a unei entități juridice valabile la nivel internațional. Înregistrarea în sistemul DUNS se face accesând formularul de pe pagina Dun&Branstreet.

Pentru înregistrare veți avea nevoie de:

  • Numele instituției/asociației/operatorului așa cum apare în actele legale;
  • Adresa sediului social;
  • Adresa de e-mail oficială;
  • O persoană de contact;
  • Motivul solicitării: Dezvoltator Apple.

Ca parte din procesul de înscriere, reprezentanții Dun&Branstreet vă vor putea contacta pentru a vă solicita date despre tipul de servicii prestate, numărul de angajați și alte detalii. 

Statutul juridic:
Este necesar ca entitatea care își crează contul de dezvoltator să fie persoană juridică, pentru a putea încheia contracte cu Apple. Nu se acceptă firme fictive, nume comerciale sau sucursale.

Persoana de contact responsabilă:

Persoana de contact responsabilő de înregistrarea organizației trebuie să aibă statutul și drepturile necesare pentru a angaja organizația în proceduri juridice. Este de recomandat să fie managerul / directorul / președintele / fondatorul organizației / membru al echipei executive / manager de proiect sau o persoană împuternicită.

Durata obținerii numărului DUNS: variază între 5 zile lucrătoare (prin achiziționarea unui pachet de servicii premium) și 30 de zile lucrătoare (gratuit).

Primirea și gestionarea numărului dumneavoastră D-U-N-S
După primirea numărului dumneavoastră DUNS, va trebui să mai așteptați încă 1-2 zile lucrătoare pentru ca Apple să primească informațiile de la Dun&Branstreet. Apoi veți putea continuă procesul de creare a contului în App Store.

În cazul în care aveți nevoie să actualizați informațiile din contul Dun&Branstreet trebuie să trimiteți un e-mail cu noile date, iar în următoarele 2 zile acestea vor fi actualizate și trimise către Apple.

Costuri:

  • Obținerea numărului DUNS este fie gratuită (caz în care se așteaptă 30 zile lucrătoare), fie plătită (pentru urgentarea sa la 5 zile lucrătoare).
  • Crearea unu cont pentru IOS în Apple Store presupune un cost de 100 dolari / an

După toți acești pași vă veți putea crea contul în App Store iTunes.  

Pentru suport tehnic vă rugăm să urmați instrucțiunile: How to Set Up an Apple Developer Account


Crearea unui cont de developer în Google Play:

 

 

Pentru transferarea aplicației în Google Play Store destinat utilizatorilor de Android, vă invităm să vă creați propriul cont de dezvoltator în Google Play.

Costuri:
Crearea unui cont pentru Android în Google Play este de 25 euro, plătiți o singură dată.

Durata:
Completarea formularului în Google Play Store și plata durează doar câteva minute. Aprobarea poate dura de la câteva ore la o săptămână.

Pași pentru înregistrare:

1. Accesați pagina Google Play Console și selectați adresa de e-mail care va fi asociată contului Developer Console. Puteți alege un cont existent, ori puteți crea un cont Google nou.Notă: Vă rugăm să folosiți o adresă de e-mail oficială a organizației / instituției, nu una personală.

2. Confirmați că aveți cel puțin 18 ani și acceptați Termenii și Condițiile Google Play Console.

3. Apăsați butonul „Continue to payment” pentru a achita taxa de 25$. Adăugați datele plății și apăsați pe butonul „Accept and continue”.

4. În final, setați informațiile profilului vostru de developer. Numele dezvoltatorului reprezintă numele care va fi afișat alături de numele aplicației pe paginile store-ului Google Play. De asemenea, trebuie să scrieți o adresă de e-mail și un număr de telefon valide, apoi apăsați pe „Complete registration”.

5. Google te va anunța printr-un e-mail atunci când contul tău este activat. Acest proces poate dura până la o săptămână.

Dacă aveți nevoie de instrucțiuni suplimentare, vă recomandăm să citiți articolul URMĂTOR.


Crearea unui cont de dezvoltator (developer) în Huawei App Gallery:

 

 

Pentru crearea unui cont de organizație sunt necesare:

1. Creati Huawei ID – Contul de autentificare Huawei

2. Numărul DUNS

D.U.N.S. (DATA UNIVERSAL NUMBERING SYSTEM) este un număr unic format din 9 cifre de identificare a unei entități juridice valabile la nivel internațional. Înregistrarea în sistemul DUNS se face accesând formularul de pe pagina Dun & Branstreet.

Pentru înregistrare veți avea nevoie de:

  • Numele instituției/asociației/operatorului așa cum apare în actele legale;
  • Adresa sediului social;
  • Adresa de e-mail oficială;
  • O persoană de contact;
  • Motivul solicitării: Dezvoltator Huawei.

Ca parte din procesul de înscriere, reprezentanții Dun & Branstreet vă vor putea contacta pentru a vă solicita date despre tipul de servicii prestate, numărul de angajați și alte detalii.

 


Migrarea aplicației de pe contul Eventya pe contul Dumneavoastră

Pentru mutarea aplicațiilor din contul Eventya pe contul Dumneavoastră, vă rugăm să acordați drepturi de administrator companiei Eventya, adăugând adresa de e-mail publisher@eventya.net în lista de ”admin”. Transferul aplicațiilor din contul Eventya pe propirul cont GooglePlay și AppStore va fi efectuat de echipa tehnică Eventya. 

Este în avantajul dumneavoastră ca transferul aplicațiilor pe propriul cont de dezvoltator din Apple Store și Google Play Store să se întâmple cât mai curând posibil.

Preluarea contului de dezvoltator

O dată cu transferul efectuat de Eventya, veți primi un email de notificare cu datele contului. În calitate de dezvoltator al aplicației veți avea obligația de a:

  • gestiona și răspunde la recenziile utilizatorilor
  • De a reînnoi contul de utilizator anual în Apple Store

Orice alte notificări primite de la Apple Store sau Google Store, vă rugăm să le transmiteți către Eventya pe adresa de e-mail publisher@eventya.net .

Recomandări:

Adresa de e-mail folosită pentru crearea conturilor trebuie să fie una oficială și nu una persoanlă a unui angajat al instituției / organizației.

Pentru detalii suplimentare vă rămânem la dispoziție pe adresa de e-mail contact@eventya.net