Agnita City App: un instrument digital dedicat locuitorilor orașului, dar și turiștilor regiunii Văii Hârtibaciului

Alinierea la standardele orașelor smart este un proces inițiat încă din 2018 de către Primăria Orașului Agnita. Printre demersurile realizate în acest sens se numără și lansarea aplicației de mobil Agnita City App, un instrument digital dedicat locuitorilor orașului, dar și turiștilor regiunii Văii Hârtibaciului. Aplicația a fost lansată în septembrie 2021 și poate fi descărcată gratuit, fiind disponibilă pentru iOS și Android

Agnita City App: comunicare eficientă și rapidă între primărie și locuitori

Încă din 2018 Primăria Orașului Agnita a investit în dezvoltarea unor platforme digitale care fluidizează circulaţia informaţiilor şi documentelor, facilitând plata taxelor și impozitelor online.  Toate aceste facilități sunt acum integrate în Agnita City App, un instrument digital la îndemâna oricărui cetățean care are un telefon mobil smart. Locuitorii pot plăti taxele, impozitele și amenzile online, pot urmări statusul documentelor și pot solicita programări în audiență completând un formular digital.

Agnita City App s-a născut din dorința administrației noastre de a fi cât mai aproape de locuitorii orașului. Platforma digitală le oferă oamenilor posibilitatea de a raporta imediat incidente, de a urmări statusul documentelor, de a plăti taxe și impozite, amenzi, sau pur și simplu să fie la curent cu ultimele noutăți. Pentru turiști, aplicația este un ghid în adevăratul sens al cuvântului.

Am avut onoarea să lucrăm pentru această aplicație cu Eventya, adevărați profesioniști în domeniu. Au generat exact produsul de care aveam nevoie, ocupându-se în permanență și de instruirea noastră în folosirea cât mai eficientă a aplicației. Atunci când vrei ca produsul tău să fie de calitate, te adresezi unui profesionist, iar pentru noi, în acest proiect, a fost Eventya.  Le mulțumesc și le doresc cât mai multe realizări! 

Schiau Gull Alin Ciprian, Primarul Orașului Agnita

O funcționalitate nouă pentru cetățeni este posibilitatea acestora de a raporta un incident prin intermediul aplicației mobile. Modalitatea de raportare este simplă și se pot semnala Primăriei problemele din spațiul public direct din aplicație: străzi și iluminat public (de ex. o stradă blocată, un trotuar deteriorat sau o stradă inundată), salubritate (pubele neridicate, deșeuri abandonate, coșuri de gunoi deteriorate), protecția mediului (poluarea apelor, arderea miriștilor, depozitarea materialelor toxice), construcții (construcții ilegale, șantiere neîngrădite etc), parcuri și spații verzi (loc de joacă deteriorat, copaci cu risc de prăbușire).

Lista completă poate fi consultată în aplicație la secțiunea Raportează un incident. În acest fel, orice cetățean poate contribui la îmbunătățirea spațiilor comune, iar Primăria poate remedia mult mai repede orice problemă apărută pe domeniul public.  Pentru fiecare sesizare făcută, aplicația permite încărcarea unor fotografii de la fața locului, dar și localizarea prin GPS. După ce a fost trimisă, angajații Primăriei preiau solicitarea online și o distribuie mai departe departamentelor responsabile. Cetățeanul care a făcut raportarea va fi anunțat despre stadiul rezolvării, fiind notificat în momentul în care incidentul a fost soluționat sau sesizarea rezolvată. 

Agnita City App: flux de știri 

Primăria Agnita oferă informații actualizate constant despre subiecte de interes din oraș și din zonă: informații despre locuri de muncă, ultimele investiții sau modalitatea de prevenire a epidemiei de Sars-Cov 19 sau centrele de vaccinare se numără printre temele abordate în articole săptămânale.  În acest sens, Agnita City App funcționează ca un canal direct de informare al cetățenilor care sunt anunțați, la publicarea fiecărei noi știri, prin Notificări Push. 

Agnita City App: informații actualizate despre principalele instituții și organizații din oraș

Considerat centrul urbanistic al Văii Hârtibaciului, Agnita este probabil cea mai „verde” regiune etno geografică a județului Sibiu. Deși numără sub 10.000 de locuitori, orașul dispune de numeroase centre de educație, biserici multiconfesionale, ONG-uri, muzee și alte instituții de cultură. Astfel, prin platforma Agnita City App, locuitorii și vizitatorii regiunii au la îndemână informații despre toate instituțiile publice și organizațiile din regiune. 

În aplicație pot fi găsite datele de contact, dar și informații utile despre Primăria Agnita și echipa acesteia, Poliția Locală, Casa de cultură, Judecătorie, Serviciul Fiscal, Oficiul Poștal, Ocolul Silvic și alte instituții importante.

Tot în aplicație locuitorii pot accesa lista școlilor, a centrelor de educație, a asociațiilor și organizațiilor, dar și lista magazinelor și farmaciilor din oraș. Totodată, utilizatorii aplicației au posibilitatea de a face recenzii organizațiilor și instituțiilor cu care interacționează, contribuind astfel la îmbunătățirea serviciilor.  


Agnita City App: Ghid turistic

Fiind capitala urbană a unei regiuni turistice de notorietate din județul Sibiu, nu lipsesc din aplicație nici informațiile despre operatorii turistici, legende și povești de pe Valea Hârtibaciului. Poți descoperi legende locale precum Fuga Lolelor din Agnita, legenda Sfintei Agata și multe alte povești. 

Aflată la doar 8 km de centrul geografic al României, Agnita este în mijlocul regiunii renumite datorită Colinelor Transilvaniei și ecoturismului. Localitățile își păstrează patina istorică, iar comunitățile practică încă tradiții și obiceiuri moștenite din străbuni. Este un loc al legendelor și poveștilor autentice unde poți savura activități în natură și te poți bucura de peisaje minunate în orice sezon. 

Agnita City App oferă turiștilor acces la informații actualizate despre spațiile de cazare din regiune, despre restaurante, dar și activitățile care se pot practica în zonă. Dacă aveți o afacere în domeniul HORECA sau organizați evenimente în Agnita și vreți să fiți partener activ în realizarea conținutului aplicației, puteți transmite o solicitare în acest sens către office@primaria-agnita.ro.

Agnita City App este aplicația oficială a orașului Agnita inițiată de Primăria Agnita.

Descarcă gratuit Agnita City App

 

Despre Eventya

Din 2013 ajutăm organizațiile și instituțiile să comunice cu publicul lor, realizând servicii și produse personalizate pentru fiecare instituție. Credem că succesul nostru depinde de succesul colaboratorilor, de aceea construim serviciile și produsele noastre în jurul nevoilor lor.

Dintre proiectele cu care ne mândrim, amintim: Sibiu City App, Visit Harghita App, Visit Covasna, Galați City App, Piatra Neamț City App, Muzeul Astra, FITS App, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong.