Târgoviște City App

Începutul anului a adus târgoviștenilor o platformă de comunicare cu autoritățile locale, Târgoviște City App. Prin descărcarea aplicației mobile, localnicii au posibilitatea de a raporta incidente întâmpinate în oraș, pot primi noutăți și știri importante și găsesc informații utile legate de petrecerea timpului liber.

Târgoviște City App este dedicat în același timp și vizitatorilor regiunii, fiind disponibil și în limba engleză. Oaspeții orașului Târgoviște vor găsi indicații despre cum să ajungă în oraș, unde găsesc Centre de Informare Turistică și agenții de turism, dar primesc și recomandări pentru a descoperi comorile județului Dâmbovița.

Inițiativa creării acestei platforme alcătuite din aplicația mobilă Târgoviște City App și website-ul targovistecity.ro aparține Primăriei Municipiului Târgoviște, iar seviciile de implementare companiei Eventya.

Raportări Incidente

Locuitorii orașului Târgoviște au posibilitatea comunicării directe cu Primăria Municipiului Târgoviște. Aceștia au posibilitatea de a raporta incidentele întâmpinate în oraș direct către departamentele responsabile de rezolvarea acestora.

Comunicarea între locuitori și reprezentanții primăriei este bidirecțională și transparentă, fiecare parte putând trimite mesaje, locația incidentului pe baza coordonatelor GPS ale telefonului, se pot atașa imagini sau alte documente. Pentru comunicarea corectă este necesară logarea cu adresa de email și numărul de telefon din partea utilizatorului. 

Reprezentanții Primăriei au posibilitatea de a monitoriza fluxul sesizărilor în timp real, urmărind locurile în care au fost semnalate sesizările pe hartă prin pin-uri de culori diferite în funcție de statusul sesizării. Dispeceratul are posibilitatea de a schimba statusul incidentelor și de a le repartiza către departamentul responsabil. De asemenea, Primăria primește la sfârșit de lună un raport automat legat de statistica sesizărilor din perioada respectivă. Se poate urmări care sunt cele mai solicitate departamente și se pot lua măsuri în timp util.

 

Hartă interactivă

Aplicația dispune de o hartă interactivă prin care se pot identifica toate obiectivele existente în aplicație și se pot filtra în funcție de aria de interes. Orice restaurant, farmacie sau galerie de artă se poate deschide direct din acest modul. Harta este evidențiată pe pagina principală a aplicației cu titlul „În apropierea ta”.

 

Platformă colaborativă

Primăria Municipiului Târgoviște oferă posibilitatea tuturor operatorilor să-și gestioneze singuri paginile proprii. Fiecare complex sportiv, muzeu, teatru sau spațiu de agrement poate actualiza informația și imaginile paginii și poate crea evenimente. Mai mult decât atât, orice utilizator care va urmări pagina respectivă va fi notificat în momentul în care aceasta adaugă un eveniment. Astfel, platforma devine un instrument util de organizare a timpului liber și de informare despre activitatea locurilor preferate.

Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște ne-a răspuns la câteva întrebări legate de importanța platformei în procesul de  dezvoltare a orașului inteligent, care sunt așteptările de la platformă și în ce direcție se dorește dezvoltarea acesteia:

„Interacțiunea dintre administrația locală și cetățeni, posibilitatea de a comunica eficient, de a soluționa cu celeritate sesizările care vin și promovarea turistică a municipiului Târgoviște, în condițiile în care are un patrimoniu cultural, istoric și religios absolut deosebit, având în vedere că este fosta cetate de scaun a Țării Românești. Acestea sunt cele două aspecte vizate în dezvoltarea platformei. Cred că aplicația răspunde foarte bine celor două necesități pe care administrația locală le-a identificat.

Aplicația mobilă vine să completeze mediile de comunicare ale Administrației Publice locale, îmbunătățind relația dintre administrația publică și cetățean pe zona de comunicare. Incidentele raportate merg direct către departamentul responsabil, iar mai mult decât atât, utilizatorul este informat cu privire la statusul raportării. Există și posibilități de individualizare a raportării prin trimiterea de mesaje, imagini și locația incidentului. Este un instrument foarte util din acest punct de vedere.” a relatat Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște. 

Târgoviște City App este un pas spre dezvoltarea orașului Târgoviște într-un oraș inteligent prin programul „Smart City”. În ce direcție doriți să dezvoltați conținutul platformei pe viitor?

„Dorim ca aplicația să reprezinte un instrument indispensabil pentru turiști și târgovișteni deopotrivă. Aceștia pot afla, spre exemplu, informații utile despre traficul din oraș. Aplicația oferă posibilitatea de a comunica aceste probleme prin intermediul notificărilor, venind astfel în sprijinul localnicilor. Platforma oferă numeroase posibilități de relaționare cu cetățenii.”

Care sunt metodele de promovare ca aplicația să ajungă pe telefoanele fiecărui locuitor și vizitator al orașului?

„Lansarea aplicației și conferința de presă au reprezentat un prim pas. S-au înregistrat foarte multe descărcări (peste 1200) încă din prima zi a lansării aplicației. În comunicarea publică pe care administrația locală o va realiza vom aminti de fiecare dată platforma. Aplicația va apărea și pe materialele de promovare turistică cu care se va merge la târgurile de turism. Vom promova cât mai eficient această aplicația, ca turistul dornic să viziteze Târgoviștea să știe cum să ajungă aici, ce să viziteze, unde se poate caza și unde poate mânca?”

Ce resurse implică primăria în crearea și dezvoltarea platformei? 

„Sunt implicați exclusivi oameni, angajați ai administrației publice locale. Cabinetul primarului acționează ca un dispecerat, urmând ca în fiecare departament să existe un responsabil de preluarea sesizărilor și implementarea fluxului informațional legat de aceste sesizări. Pe partea de conținut ne descurcăm cu resursele proprii și avem o relaționare cu prestatorii de servicii de la nivelul municipiului Târgoviște, platforma fiind și un instrument de a promova afacerile locale.”

Târgoviște City App înscrie orașul pe harta Smart Cities din România, a căror obiectiv este eficientizarea rețelelor și serviciilor tradiționale prin utilizarea tehnologiei digitale și de telecomunicație, în beneficiul cetățenilor și a mediului de afaceri.

Descarcă Târgoviște City App