Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu?

Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu? Este mesajul prin care Consiliul Județean Dolj întâmpină utilizatorii în noul ghid digital al județului „Discover Dolj App” lansat azi, 25 iulie 2019, de la ora 12.00 în Sala CJ Dolj.

„Perfect și simplu” sunt cuvintele prin care se pot caracteriza valorile reprezentative ale județului Dolj. Acestea sunt evidențiate în noua platformă de promovare a destinației turistice, gândită pentru a fi utilizată atât de localnici, cât și de vizitatorii regiunii.

Discover Dolj App este aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj dezvoltată de Eventya și este disponibilă gratuit pentru IOS și Android.  

Simplu, dar complex

Pe cât de simplă, pe atât de complexă este aplicația mobilă a județului Dolj, care cuprinde peste 650 de pagini ale obiectivelor turistice și de interes din tot teritoriul. Capitolele au fost concepute în așa fel încât localnicii și oaspeții să cunoască cât mai în detaliu patrimoniul imaterial, dar și patrimonial construit al județului. Mai mult decât atât, platforma oferă informații despre operatorii turistici, spațiile de cazare, masă și agrement din județ și calendarul evenimentelor. 

Recomandări, obiective de neratat, recenzii și urmăriri de pagină

Meșterii și producătorii locali, gastronomia tradițională și calendarul popular sunt pagini evidențiate în secțiunea „Recomandări Discover Dolj” ca cele mai de preț comori ale regiunii. Obiectivele turistice de neratat sunt marcate în capitolul cu același titlu, prin care App-ul invită utilizatorii să viziteze Muzeul de Artă – palatul Jean Mihail, Parcul Nicolae Romanescu, Muzeul Olteniei, Centrul istoric al Craiovei și multe alte locuri pe care doljenii sunt mândri să le arate vizitatorilor.

Fiecare pagină oferă informații despre programul locului, arătând în timp real dacă acesta este deschis sau închis, datele de contact și poziția pe hartă.

Utilizatorii își pot exprima părerea direct în aplicație despre experiența avută la obiectivele vizitate prin recenzii, iar butonul „Urmărește” oferă posibilitatea de a urmări actualizarea informației și evenimentele publicate de organizația care gestionează pagina.

Harta interactivă

Una dintre funcționalitățile preferate ale aplicației este Harta interactivă prin care ai posibilitatea de a naviga prin destinația turistică fără să ratezi vreun obiectiv important. Mai mult decât atât, ai posibilitatea de a filtra temele de interes.

Traseelor turistice, permite organizarea de circuite organizate în jurul unei teme. Poți alege între cele de descoperit Craiova, istoria și tradițiile doljene sau, cei mai activi, pot încerca traseul de biciclete EuroVelo 6. Cei mai gurmanzi pot testa traseul cramelor de-a lungul căruia vor putea degusta cele mai cunoscute vinuri oltenești.

În apropierea ta” este pagina care oferă posibilitatea de a vedea marcate cu „pin-uri” pe hartă obiectivele dn apropiere raportate la poziția pe hartă a utilizatorului. Filtrul permite selectarea locurilor de cazare și masă, a obiectivelor turistice culturale sau de agrement.

Noutăți

Consiliul Județean Dolj a creat secțiunea de „Noutăți”, echivalentul unui portal de știri, unde sunt publicate cele mai noi informații în domeniul turismului și al culturii doljene. Utilizatorii aplicației vor primi notificări ori de câte ori o nouă știre este publicată.

 

Bara de control

Bara de control conține cele mai importante butoane, respectiv „Acasă” – butonul care va accesa pagina principală, „Evenimente” – iconița care va deschide calendarul lunar al evenimentelor din județul Dolj, „Descoperă” – butonul care deschide tot cuprinsul aplicației de unde se poate accesa fiecare pagină, „Notificări” – iconița care accesează lista notificărilor generale, dar și a paginilor urmărite, iar la final „Contul meu” de unde se poate seta limba aplicației (română sau engleză și termenii legali).

www.discoverdolj.ro

Aplicația Mobilă Discover Dolj App este deservită de pagina web www.discoverdolj.ro unde se găsesc în varianta pentru desktop aceleași informații utile despre județul Dolj.