Cum am promovat aplicația Sibiu City App în offline

Sibiu City App poate fi nominalizată cu siguranță ca fiind una dintre cele mai active și folosite aplicații de oraș din România. Numărul mare de utilizatori înregistrați de-a lungul anilor, dar și sprijinul și deschiderea autorităților locale în a folosi tehnici moderne de marketing de destinație au asigurat succesul acesteia.

Pentru că știm că și alte destinații ar putea beneficia de pe urma lor, vă prezentăm mai jos câteva dintre tehnicile folosite de echipa Eventya de-a lungul timpului pentru a face cunoscută aplicația, atât turiștilor cât și localnicilor.

Distribuim materiale promoționale în locațiile de cazare

Cel mai important pentru noi e ca turiștii să afle că au la dispoziție, gratuit, ghidul digital al orașului, la un download distanță. Contactăm constant cât mai multe unități de cazare și le oferim materiale promoționale. De regulă, hotelurile și pensiunile preferă flyere pe care să le ofere la Recepție. În schimb, proprietarii de unități mai mici și de apartamente în regim hotelieri sunt mereu bucuroși să semnalizeze aplicația prin triunghiuri personalizate cu datele lor de contact sau cu cele de conectare WiFi.

 

Încheiem parteneriate media cu cât mai multe evenimente locale

Pentru că știm că unul dintre motivele principale pentru care oamenii folosesc aplicația este calendarul de evenimente al orașului, ne-am străduit ca această secțiune să fie cât mai dinamică și mai bine reprezentată. Introducem programul detaliat al festivalurilor care au loc în oraș și îl afișăm pe prima pagină a aplicației în perioada desfășurării evenimentului pentru ca oamenii să aibă acces cât mai ușor la el.

Ne străduim să încheiem parteneriate de colaborare cu cât mai multe din evenimentele importante de pe agenda culturală a orașului și ne dorim ca Sibiu City App să fie listat pe cât mai multe dintre banner-ele, afișele și materialele de promovare ale acestor evenimente, distribuite în tiraj foarte mare. Până acum, avem doar parteneri unul și unul :).

Suntem mereu prezenți la evenimente și încercăm să surprindem atmosfera, pentru a crea engagement pe Social Media.

 

Participăm la târguri și organizăm campanii de achiziție useri

Sibiu City App este reprezentată și la standurile Sibiului de la cele mai importante târguri de turism. Oferim vizitatorilor de la stand materiale promo interesante (semne de carte cu evenimentele orașului, stick-ere) și organizăm tombole cu premii. În fotografiile de mai jos – tricourile cu mesajele ardelenești. Atât de dorite și apreciate de oameni încât cele de model ne-au fost ”sustrase” de la stand :).

 

Distribuim materialele promoționale în centrul de informare turistică Sibiu

Orice turist care trece pe la CIT Sibiu din Piața Mare află și de Sibiu City App – fie de la cei din echipa centrului, fie datorită materialelor pe care le furnizăm constant în locație. De asemenea, orice proprietar de locație ce oferă servicii pentru turiști poate ridica materiale promoționale de la centru, pentru a le oferi clienților săi.

Ești curios cum promovăm Sibiu City App în online? Vezi articolul aici.