Filarmonica Sibiu, prima din România care trece pe mobil

În acest weekend, Filarmonica de Stat Sibiu a devenit singura instituție de acest gen din România care ține legătura cu publicul său prin intermediul propriei aplicații mobile. De acum, cei care sunt interesați de programul și noutățile instituției își pot instala aplicația gratuit din App Store sau Google Play.

”Perioada de carantină ne-a impulsionat și mai mult în demersul nostru de a oferi această alternativă publicului. Astfel, nu doar oferta noastră culturală este una modernă ci, iată, și puntea de legătură dintre noi și cei pentru care existăm. Este un nou pas spre o normalitate pe care ne-o dorim cu toții” a declarat Laurențiu Străuț, secretar Relații Publice la Filarmonica de Stat Sibiu.

Aplicația a fost lansată pe 4 iulie, în cadrul Festivalului Româno-American, organizat pe esplanada Sălii Thalia. Lansarea aplicației vine în continuarea eforturilor de a face instituția cât mai vizibilă și activă în mediul online, având în vedere restricțiile impuse organizatorilor de evenimente în perioada stării de urgență/alertă.

Neavând posibilitatea de a-și desfășura activitatea obișnuită, echipa Filarmonicii împreună cu membrii orchestrei au creat în ultimele luni o mulțime de materiale audio-video. Acestea și-au găsit locul pe platforma nou-construită, formată din website+aplicațiile mobile, filarmonicasibiu.ro. Interconectivitatea site-ului și a aplicațiilor mobile ajută la o mai mare eficiență în distribuirea informațiilor și poate ajuta instituția în a comunica toate proiectele pe care le derulează către un public targetat și cu adevărat interesat de ceea ce oferă.

Calendarul de evenimente

Prin intermediul aplicației utilizatorii pot fi permanent la curent cu programul Filarmonicii, și pot primi notificări de fiecare dată când organizatorii doresc să promoveze sau să scoată în evidență un anumit eveniment. Din calendar, aceștia își pot seta reminder-e pentru evenimentele care îi interesează și pot achiziționa bilete.

Notificări

Notificările pot fi folosite nu doar pentru a anunța evenimentele importante ci pot constitui o formulă de comunicare extrem de eficientă pentru orice anunț pe care organizatorii doresc să îl transmită publicului. Notificările push sunt cea mai puternică ”unealtă” a unei aplicații de acest tip, pentru că ele sunt transmise targetat și au o rată de deschidere mult mai mare decât se poate obține prin intermediul social media. De asemenea, ele sunt măsurabile, ajutându-l pe cel care comunică să învețe ce tip de mesaje sunt cele mai potrivite pentru a crește, în timp, rata de deschidere.

Link-uri inteligente, care aduc instalări

Website-ul integrat cu aplicațiile construite pe platforma Eventya alocă fiecărei pagini un link inteligent, care ajută mult la promovarea și distribuirea aplicației. Aceste link-uri se deschid direct în aplicație, dacă utilizatorul o are instalată, sau în store-ul de aplicații corespunzător, (Google Play sau Appstore) în funcție de telefonul de pe care sunt accesate. Dacă link-ul este deschis de pe desktop sau laptop, el se va deschide direct în website, asigurându-ne astfel că nu ”pierdem” respectivul utilizator. Acest mic ”secret” se poate dovedi extrem de eficient în generarea de instalări, în mod organic, gratuit.

Concerte video, direct în aplicație

În timpuri precum acestea, actul cultural poate să aline sentimentele de anxietate și alienare, de aceea este foarte important că putem oferi, cu ajutorul tehnologiei, mai multă apropiere față de ceea ce cândva însemna ”normalitate”.

Aplicația Filarmonicii de Stat Sibiu permite utilizatorilor să asculte și să vizioneze concerte video precum și înregistrări audio interpretate de orchestra sibiană. În timp ce multe alte aplicații de filarmonici din alte țări oferă acest conținut contra-cost, Filarmonica Sibiu a decis să nu monetizeze aceste înregistrări și să ofere acces gratuit, cât mai multor oameni, la actul artistic.

”Trebuie să fim mândri că avem în județul Sibiu astfel de instituții de cultură inovatoare, capabile de adaptare rapidă și de integrare a noilor tehnologii în actul cultural. Vă încurajez pe cât mai mulți să vă instalați aplicația lansată de Filarmonica de Stat Sibiu și să rămâneți aproape de cultură. Cultura ne ridică deasupra problemelor cotidiene” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ne bucurăm să găzduim această aplicație pe platforma Eventya și ne dorim ca ea să ajute în popularizarea acestui tip de act artistic în rândul utilizatorilor de toate vârstele! Vezi mai multe despre cum poți folosi o aplicație mobilă pentru a promova o instituție culturală.

Aplicația poate fi descărcată de aici: filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

Fotografii: Focus Photos Agency