Târgoviște City App, un instrument util pentru comunitate

Primăria Municipiului Târgoviște se bazează, acum mai mult ca oricând, pe comunicarea dintre administrația locală și cetățeni. La fel ca până acum, aceasta a fost permanentă, axată pe proiecte și investiții în zonele de interes, dar și pe rezolvarea problemelor apărute în comunitate. 

De aproape doi ani, cel mai util instrument pentru soluționarea problemelor apărute în urbea noastră se numește Târgoviște City App, o aplicație de mobil care este, în același timp, un ghid turistic digital și o platformă de comunicare între cetățeni și Primărie. Modulul „Raportări incidente” oferă posibilitatea cetățenilor de a semnala, prin fotografii și fișiere, orice probleme, din domenii diverse.  Primar Jr. Cristian Daniel STAN

administrația locală

Exemplu de bună practică

Cel mai recent exemplu de comunicare eficientă între Primărie și cetățeni a fost  evenimentul „Zilele Cetății”. Devenit deja o tradiție, evenimentul s-a desfășurat în perioada 4-8 septembrie.  Participanții au avut acces la programul desfășurării evenimentelor prin intermediul aplicației mobile Târgoviște City App și au primit notificări. 

administrația locală

Astfel, vizitatorii salonului editorial, ai târgurilor și standurilor expoziționale, dar și cei care au luat parte la concertele organizate, au primit informații despre evenimentele desfășurate în fosta capitală a Țării Românești, dar și despre traseele turistice pe care le pot urma în zonele limitrofe. De asemenea, au avut la dispoziție informații utile despre locurile de cazare și restaurantele primitoare din oraș. 

administrația locală

Târgoviște City App are o interfață ușor de folosit

Locuitorii orașului s-au obișnuit cu interfața aplicației și o folosesc în mod regulat. Succesul este datorat și unei strategii de promovare online și offline, implementată constant de către membrii executivului Primăriei, ghizii Biroului Protejarea Patrimoniului Cultural și Dezvoltare Turistică (BPPCDT) din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, dar și de către presa locală.

administrația locală

Digitalizarea comunicării în administrația locală din Târgoviște

La începutul anului 2020 orașul Târgoviște a făcut un pas important spre digitalizarea comunicării cu cetățenii prin lansarea Târgoviște City App, construită pe platforma Eventya. Inițiativa creării acestei platforme, alcătuită din aplicație mobilă și website (targovistecity.ro), aparține Primăriei Municipiului Târgoviște. De la lansare, aplicația a fost descărcată de peste 6.135 de ori, iar numărul de incidente primite este de 1.218.

Aplicația Târgoviște City App poate fi descărcată gratuit pentru IOS și Android de aici.